E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, insansız hava aracı ihracatını kolaylaştırdı---

ABD, insansız hava aracı ihracatını kolaylaştırdı

ABD, insansız hava aracı ihracatını kolaylaştırdı
25 Temmuz 2020 - 07:27 borsagundem.com

ABD'de, askeri insansız hava araçlarının (İHA) ihracatını kolaylaştıracak yeni bir düzenlemeye gidildi.

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki 2018 İnsansız Hava Sistemleri ihracat politikasının güncellendiği belirtildi.

Yapılan güncellemeye göre, ABD ordusunun envanterinde bulunan MQ-9 Reaper ve RQ-4 Global Hawk gibi insansız hava araçlarının uluslararası satışının yolu açıldı.

Söz konusu İHA’ların, 1987'de kurulan ve 35 ülkenin üye olduğu Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi (MTCR) anlaşmasının getirdiği sınırlamalardan dolayı yabancı ülkelere satışı gerçekleştirilemiyordu.

"Pervasız bir karar"

Trump yönetimin İHA ihracatını kolaylaştıran bu adımına Kongre'deki Demokrat partili üyelerden eleştiri geldi.

Aynı zamanda Senato Yabancı İlişkiler Komitesi üyesi olan New Jersey Demokrat senatörü Bob Menendez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump yönetiminin kararını "pervasız" olarak niteledi.

Menendez, "Trump yönetimi, bu hareketle öldürücü dronelerin satışı üzerindeki uluslararası ihracat kontrollerini bir kez daha zayıflattı. Bu pervasız karar, büyük ihtimalle en ölümcül silahlarımızın dünya çapında insan haklarını ihlal edenlere satışlarının önünü açacak.” ifadelerini paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum25 Temmuz 2020 22:59

    Yunanistan'a iha siha satacaklar demedi demeyin

  • ZIR cahil prof25 Temmuz 2020 18:49

    yiğit ve kadim dostumuz amerika ,baktı gördü ki türkiye insansız hava ihracatını arttırmaya ve pazarlarını ele geçirmeye başladı ,onlarda bu kararı aldı.helal olsun.doğru karar.aKILLI ADAMLAR VESSELAM.

  • Yorum25 Temmuz 2020 10:28

    Mısıra bae i Libya da Çin iha sı ile bir başarı elde edemeyince abd nin iha sıyla yeni bir deneme yapacaklar sisi turamp la bunu konuşup duruyor bence birde bizim iha s atmamız zorlarına gidiyor dünyada tek silah satıcısı benim diyor düşünsenize f 35 in bir benzerini yapıp sattığımız savaş sebebi olur heralde

  • Vb25 Temmuz 2020 22:30

    onun hiç acelesi yok , f16'ları modernize ediyoruz ama 10 sene gider , 15 şüpheli , bizim önümüzdeki hesabımız f16'ların kullanım süresi bitmeden alternatifiyle ikame etmek , kimseye satmayalım kısa vadede , ama projenin maliyetini düşürmek için pakistan,endonezya,malezya gibi güvenilir ortaklar bulunabilir

  • r25 Temmuz 2020 10:22

    Eğer satış kolaylaşmıyorsa, diğer devletler ortak üretim ile birlikte alış yapcaktır. ABd böle olunca hem rakiplerin satışlarını düşürmek, hem kendi silah sistemlerini yayılan diğer hava arşlarına karşılık muttefıkelre satmak. muttefıklere satılınca, savaş gibi durumlarda hazır kurulu yer ve hava istasyonlarını bedava kullanacak hale gelıyor. o bakımdan 

  • YAVUZ SULTAN SELİM25 Temmuz 2020 10:09

    Adamın endişesine bak ya bizden (usa) başkaları da insan haklarını ihlal edecek diye korkuyor her halde   

  • Vb25 Temmuz 2020 08:31

    piyasa çin ve türk ihalarına kalacak diye endişelendiler galiba