E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik görüşme sonrası ABD'den açıklama---

Kritik görüşme sonrası ABD'den açıklama

Kritik görüşme sonrası ABD'den açıklama
08 Ağustos 2018 - 18:08 borsagundem.com

Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmeleri tamamladı. Heyet ikinci görüşme için ABD Hazine Bakanlığı'na geçti

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığının ardından Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerine başladı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyetinin Washington'daki ikinci durağı Hazine Bakanlığı oldu.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türk heyeti, Beyaz Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gelerek buradaki görüşmelere başladı.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti. Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik ediyor. 

ABD'den ikinci açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk ve Amerikan heyetleri arasındaki görüşmeye dair ikinci bir yazılı açıklama yaptı. 

Nauert, açıklamasında, "Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüştü. İkili, Papaz Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konuyu ele aldı." ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamadan kısa süre önce görüşmelere dair ilk yazılı açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEKİ GÖRÜŞMEDEN KARELER

SON DAKİKA… ABD ile kritik görüşme trafiği

Reuters

İlk görüşmenin ardından ABD Dışişleri Sekreteri Sullivan ve Türk Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal toplantının yapıldığı yerden birlikte ayrıldı. Reuters

ABD'de ilk görüşme gerçekleşiyor

ABD'ye giden heyet neleri görüşecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (79)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mesut Şenbağcı09 Ağustos 2018 22:55

    Hemen böyle bir iki görüşmeyle sorunlar aşılacak beklentisi yanlış , başlangıç olarak bence iyi , görüşmelerin olması , diyaloğun devam etmesi bunlar güzel şeyler.Tamamen ilişkilerin dondurulması olumsuz algılanabilir.Unutmayalım spekülatörler bunları kötüye kullanıyor fazla abartılıyor.Bakın bu defa konu fazla abartıldı spekülatörler bu defa doların düşmesi için gayret ediyorlar çünkü sattılar ama fiat istedikleri seviyeye düşmediği içim alıma geçemiyorlar .Şunuda ifade edeyim Abd kendisi doların değerini düşürecek önümüzdeki günler de doların düşmesi için çalışacak yoksa yaptırımlar başarılı olamayacak yani doların artması abd nin rekabet gücünü azaltıyor.

  • Kerim Can09 Ağustos 2018 22:37

    Hoş bir karşılama olmuş.

  • Ege'de boğulmak var09 Ağustos 2018 19:11

    Vatansever diye gwcinenler ulema olmuş içlerindeki neyse böyle gördük deyip yaziyolar .yok öyle 3 köfte ver papazi al papazi yoksa alırsın 3 un 1 ni.paracıklar diyen bizden olmayan türkiye'de kaos ciksa yunan kabul ediyor vatan hainlerini .yanlız Ege'de boğulmak var

  • resim dili.09 Ağustos 2018 12:05

    resimlere bakıyorum. sanki bizimkiler iş başvurusuna gitmiş. kadında işveren... ağzından evet çıksın diye baskı altında durmuşuz... keşke tam sivil giymese idi bizimkiler, yada daha az resmi hareket ve adım atsa idi... tınlamıyoruz posizyonunda... sonucu değiştirmez yani o davranışlar

  • Bika09 Ağustos 2018 15:49

    Danışmada bulunan görevli kadın sanki insan kaynakları müdürünün odasına götürüyor gibi. Form verecekler fakat ingilizce olduğundan ve ingilizce bilmediklerinden dolduramayacak halleri var.

  • 00809 Ağustos 2018 11:36

    Yorumları okuyunca güzel ülkemde ne çok Amerikan Malı ve Papaz Yalakası varmış. Erdoğan her Eyy ABD dediğinde bunların zoruna gitmiş

  • Aaa09 Ağustos 2018 15:34

    Heee. 6. Filoya secde eden kim.

  • Yuksel Dolar Yuksel Kocum Benim 09 Ağustos 2018 11:16

    Ooooh paracıklar paracıklar gelsin paracıklarrrr ev mi alsam araba mı alsaaaaam parçacıklar paracıklar yok ben satamam ki paracıklarrrrr paracıklar %35 net kar paracıklar geliyor her sabah paracıklar. Dolar seni seviyorum. Rahip seni seviyorum. Trump seni sevmiyorum ama yinede thank you :)

  • ckync09 Ağustos 2018 10:35

    Kadın ne kadar özgüvenli. Bizimkilerin psikolojilerini tahmin edebiliyorum. Çaresizlik kötü bir şey. Kızı vermeden dünürcüyü küstürmemek çok zor. Allahım sen yardım et.

  • Mehteri 09 Ağustos 2018 10:05

    Sadece Vatandaşı meydana toplayıp hep vatandaşın suratın Eyyy Eyyy diye bağırmakla dik durmak olmaz. Birde ilgili dış mihrakların suratına da Eyyy Eyyy diyebilmeli. Sadece vatandaşa ver mehteri al oyu olayları gibi olmasın herşey.

  • Osmanlı 09 Ağustos 2018 09:59

    Reis bunlarada gereken ayarı verecektir Trump’ıda yola getirecektir. Pıutin gibi, Merkel gibi, Netenyshu gibi. O asrın lideridir

  • oguzlar09 Ağustos 2018 13:16

    Sen adamlardan borç para almissin ödeme günü gelmiş para yok,elde dolar yok. Dolar yükselince halka kabadayılık göster.öbür taraftan adamlara heyet gönder onlara yalvarsin,salaklarda yesin,bu memleket.bu kafa ile daha cooookk sürünür.

  • Mb09 Ağustos 2018 11:20

    Doğru o bir süpermen zaten.

  • REİT09 Ağustos 2018 10:49

    BEYİN İFLAS ETMİŞ DURUMDA

  • rene09 Ağustos 2018 09:28

    koskoca vatanı bir rahibe diz çöktürdüler.hani eyyy abd diyordu birileri.artık onuda diyemiyor diyemez

  • Çerkeşlı tahsin09 Ağustos 2018 10:06

    Seçim bitti yalandan dayilikda bitti

  • oktay doğaner09 Ağustos 2018 09:24

    suriye de ne işin olduğunu amerika iranın işini bitirdiği zaman öğrenirsin.

  • Türkoğlutürk 09 Ağustos 2018 09:52

    Abd istitor diye girdin çıkamazsın. Orasıda bizim vietnamımız. Kaddafi gibi bir dostuda abd istedi diye harcadın. Ülkeyi isteyerek ve planlı bir şekilde batırdıktan sonra vahdettin gibi ingiliz gemisimi şah gibi abd uçağı

  • coşkun09 Ağustos 2018 09:23

    kadın fıstık gibi

  • bilader09 Ağustos 2018 12:53

    Kardes, bir haber hakkinda, bir yorumcu ile hic bukadar %100 ayni dusunmemistim. Bu haberde tek dikkatimi ceken o oldu :D

  • Abuzamettin 09 Ağustos 2018 06:34

    Ne kadarda doların yükselmesine sevinenler varmış.Hainleri dışarda aramaya gerek yokki memleketin içi hain dolu.Dolar yükselecekte devlet çökecek.Sizi kendini çok akıllı zanneden çobanın oyundan kendini üstün gören yıllarca bi partiye çakılı kalan bu partinin başına ben geçsem oyum 25 garanti olan zekálılar sizi gidi

  • REİT09 Ağustos 2018 10:51

    SENİN BEYNİN İFLAS ETMİŞ

  • Türkoğlutürk 09 Ağustos 2018 08:51

    16 yıldır hep yanlış inadına yanlış. Suçlu düşman. Hiç hatanız yok. Komisyonları kimler nerelerden aldı. Birileri hızla zenginleşirken vatandaş fakirleşti. Batı dünyasından neden uzaklaştık. Hukukun üstünlüğünü niye yokettik. Kuvvetler ayrılığı evrensel kuralının nesi battı. Suriyede ne işimiz var. Libyaya neden karıştık. Vs vs

  • Nihat 09 Ağustos 2018 03:53

    Ak partiyi seçtik millet olarak! Çünkü Türk Milleti Muhafazakar ve liberal sağdır! Asla terör sevici ve aşağılık yalancılara prim vermez! Demek ki muhalifler iktidara gelseymiş Türkiye ye dolar akacakmış öyle mi? Sizin malum angut kafalarınızın siyasetin ya da hizmetin ne olduğunu hiç bir zaman anlayamadığınız ortada! Seçim meydanlarında dahi bir program proje ortaya koyamayan bir ana muhalefetin aldığı oy hak ettiğinin çok ötesindedir! Sorum şu ki neden bu kadar hödükçe yorumlar yapılıyor. Öyle ya da böyle sen de bir gelişme gördüğünde istikrarsızlık yaratmak için elinden geleni yapan bir Amerika yi gayet iyi bilmenize rağmen hödük oğlu hödük kafayı devlete ve yöneticilerine kilitlemiş!

  • oguzlar09 Ağustos 2018 13:25

    AKP iktidarnda et ithal,yem ithal,saman ithal,kurbanlik ithal,nohut ithal,fasulye, mercimek ithal,soğan,patetes ithal.....sanayi ithal MontaJ .sanayi O bicim....evet yaaa.çoook gelismisiz

  • psiko09 Ağustos 2018 09:24

    kurbanda nihat isimli bir dana alıp kesecem

  • Aaa09 Ağustos 2018 08:12

    Nihat muhafazakarların ne hizmetini gördün. Hepsi yolsuzluğa bulaşmadımı. Halen o kısımdan medet umuyorsan aferin sana. Bu inat neden.

  • Buyurun soru09 Ağustos 2018 01:10

    Ufak bir sosyolojik tespit yaptığımda yorumların %80 hükmet ve ak parti karşıtı yorumlar iyide İnternet sitesinde bile iktidar olamayan parti nasıl 16 yıldır ülkeyi yönetiyor onlara oy verenler cahil diyip sıyrılmaya kalkmayın

  • Ah Hasan aydın ah!09 Ağustos 2018 06:03

    Başkasının imlasıyla uğraşırken ne kadar zavallı olduğunu da öyle belli ediyorsun ki bana koyun ile keçi hikayesini hatırlattın; Koyun yüksek bir yerden atlamak zorunda kalınca aşağılarda gezen keçi gülmeye başlamış; koyun da demiş ki ne gülüyon lan? Keçi de atlarken kuyruğun açıldı poponu gördüm. Koyun bu sefer ulan senin d...n zaten hep açık!

  • Hasan aydın09 Ağustos 2018 02:43

    Siz imlanızı düzeltin yeter. Sosyolojik tespitleri işinin ehli insanlar yapar.

  • Ya Bi git09 Ağustos 2018 02:24

    Senin sosyolojik tespitini yesinler

  • Misafir09 Ağustos 2018 01:40

    Soru kolay cünkü Karadeniz de dağlar denize paralel

  • Emrah09 Ağustos 2018 01:32

    Aynen tuhaf olanda bu zaten anlatamazsın boşuna yazma burada sorun papaz değil sorun Trump önüne gelen ülkeye yada ülkelere meydan okuması ve meydan okumaya devam etmesi ve papaz yüzünden borsanın düşüş yada yükseliş yaşaması doların hisse senedi gibi yükseliş yaşaması papaz bahane zaten Trump bu kafada devam ederse zararını bütün dünya çeker abd süper güç olduğu için.

  • Kilo ile Et09 Ağustos 2018 01:29

    Zor soru

  • t09 Ağustos 2018 00:48

    Geç bunarı net rezerv 21 milyar dolara inmiş

  • Birisi09 Ağustos 2018 00:46

    Şu saatten sonra bişey çok açık ve net, dolar 5tl ye kazığı çaktı. Önümüzdeki haftalarda bir kaç yüz pyan daha faiz arttırımı gelir, borsa coşar. Derken bi dalaşma daha 6,7,8... Velhasıl bu işler nereye kadar sürer bekletip gmreceğiz

  • Haydar09 Ağustos 2018 00:36

    Gurbetçiler gelin güzel ülkemize artık temelli oradan sallamak kolay ülke zor durumda size hava hoş

  • Numan08 Ağustos 2018 23:49

    Yarın ikinci tur görüşmeler var sonuç yakında açıklanır.Orta yol bulunacaktır.Yoksa bu görüşmeler olmaz dı.

  • Borsa08 Ağustos 2018 23:28

    Arkadaşlar borsa yükselir kriz ortamı yaratıyorlar yalandan korku veriyorlar short yapmak mantıksız 1 1,5 ay long

  • Ali08 Ağustos 2018 23:13

    16 yılda yapamadığı ekonomik bozgunu şimdi yaptı Akp. Geçmiş olsun Türkiyem. Oy verirken düşünseydin.

  • Türkoğlutürk 09 Ağustos 2018 08:17

    Ecevit abd sözü dinlemedi. Abd boykotıyla karşılaşrık. Ecevit kıbrısa çıkarken abd den izin almadı. Tarihi öğren. İktidar minbiçde devriye i çin izin alıyor. doların yükselme nedeni zamanında uygulanan satye nin sonucu. 16 yıllık yanlışların sonucu. Yoksa dış düşman masalınamı inandın. Borç veren günü gelince ister.

  • misafir09 Ağustos 2018 01:06

    özgür bey bir gecede degilde dolar 4 ayda iki katina çikinca sorun olmuyor mu? bu arada 0.8 tl den 1.4’e cikmisti. adamlarda ekonomik kriz dedi ve 2 senede cözüldü hersey. 5 senedir neydeyiz ecevit krizi gibi kaç kriz geçirdik? ecevit’in tek suçu vardi, “dis güçler” saldiriyor deyip kahraman olmak yerine sorumlulugu üstlendi.

  • özgür fettahoğlu09 Ağustos 2018 00:03

    2000 yılından daha iyi dir en azından ecevit ve meymenetsiz ahmet nejdet sezer döneminde bir gecede dolar 600000 lıradan 1800000liraya yukseldıgını cabuk unuttunuz

  • Emrah08 Ağustos 2018 23:01

    Bu papaz brunson tüm dünyada tanınan papaz haline geldi çok tuhaf alt tarafı papaz ne papazmış yahu 😀zaten evinde hapis tartışılan konuya bak hele Trump şımarık zengin aile çoçuları gibi önüne gelene meydan okuman yanlış ve yanlış yapıyorsun.

  • İstikrar 08 Ağustos 2018 22:48

    İşi bileceksin işe girmeyeceksin .Bşr taşla çok kuş... Hem para kazan. Hem istikrar sötlemi ile yönlendirme Hem dış mihrak mağduriyeti Hem devğlasuon yapıp para basarak yeni bütçe oluşturmakta

  • NES08 Ağustos 2018 22:48

    KÖPRÜLER YAPTIRDIM GEÇMEDEN PARA ÖDEYENLERE.HAVA LİMANI YAPTIRIYORUM UÇAĞA BİNMEYENLERE.KANAL PROJEM VAR SUDAN GEÇMEYENLERE

  • Burak 08 Ağustos 2018 22:46

    Birşey olmaz, kışa doğru finansal piyasalarda herşey rayına girer. Öncelikle Seçim öncesi büyük havuz sermayesi yurtdışına ve yastık altına aldığı büyük miktar ak dolarlıkları en üstten bozacak, sonra dolar düşer. Ayrıca devülasyonla devlet büyük para basacak..

  • Ulkem08 Ağustos 2018 22:32

    Kapida karsilayan hazine bakanligi personeli tam bir rezillik ikinci koltuk krizi ulkenin gururu ayaklar altina alinmaya calisilmis ciddi bir devlet bu muameleye karsi toplantiya girmez terkeder.

  • Türkoğlutürk 09 Ağustos 2018 10:16

    Osmanlı avrupadan borç bulamayınca japonyaya gemi gönderip borç istedi. O zamanki münevver insanlar batıyoruz diye feryat ederken osmanlı batışını görmüyordu. Suçu muhaliflere atıyordu

  • TARİH OKU!09 Ağustos 2018 08:36

    Osmanlı zamanında bir Devlet başkanını,bir bakanı ve daha doğrusu bunlar ''Elçi'' adı altında olan şahıslar Sadrazam tarafından karşılanırdı.Nitekim bu politika Osmanlı zamanında Osmanlının Politik gücünün üstün olduğunu belirtmek için yapılan bir stratejidir.Sultan II. Murattan,Sultan Vahdettine kadar Osmanlı hiç bir ülkeye elçilik göndermemiştir.Bunun bir nevi sebebi Ülkeleri tanımaktan kaçınmasıdır.Kısaca zamanında bizim yaptığımızı şimdi bize yapıyorlar.Fakat bu usulsüz ve aşağılayıcı bir davranış değil Amerikanın varsayılan sistemi bu şekilde işliyor.Tabi bizim Ülkemize karşımı böyle diğer ülkelere de mi böyle bilmiyorum.Fakat ekonomi devi; bir başka ülke olan Rusyaya karşı bile durum bu şekilde ilerliyor diye biliyorum.

  • Bika08 Ağustos 2018 23:05

    Lozan antlaşmasını beğenmeyenlerin ABD'deki son hali.

  • misafir08 Ağustos 2018 22:42

    kabile devletlerine özel protokol bu, kabile heyetine sekreter karşılaması. onu 16 yılda kabile devletine dönüşmeden düşünecektiniz

  • kestane08 Ağustos 2018 22:28

    Rıza ne oldu. Unutturdular. Bir sonraki krizide onun üzerinden şak diye yapıştırcaklar herhalde

  • özgür fettahoğlu09 Ağustos 2018 00:05

    rıza onların adamı oşdu merak etme rahat ol sen kına yakarsın

  • Görele08 Ağustos 2018 22:21

    Terör destekçisi dedikleri ABD'ye gidip kendilerini rezil ediyorlar. Ne yani lütfen teröre destek olmayın mı diyorlar?

  • özgür öztürk 09 Ağustos 2018 00:06

    teror destekcısı sade abd olsa ıyı ülkedeki teror sevicileri ne yapacan

  • misafir08 Ağustos 2018 22:01

    koskoca tank kaportası üretebilen devletiz, uzay komutanlığı kuran abd'ye mi pabuç bırakacağız? şu dilenci heyetini abd yerine zimbabve'ye gönderin de sandalet ihracatı anlaşması imzalasınlar. dünya 5'ten baya büyükmüş hakkaten, tek atımlık kurşunumuz bile yokmuş anca laf, şimdi aman dilenme devrine girdik. ak parti'nin bir kahramanlık senaryosu daha böyle sona erdi çocuklar... dağılabilirsiniz

  • Zabıt 09 Ağustos 2018 07:25

    Ben kus beyinsiz .insan Kendi devletinı bunsekilde nasıl görür . Aşağılık kompleksi icinize işlemiş . Abd dünyaya kafa tutuyor . Abd Rusya hatta ab ülkeleri. Bugünlerde geçer ama sizin essseklk baki kalır. ..

  • özgür fettahoğlu09 Ağustos 2018 00:07

    sende kına yak oglum........

  • vatandaş08 Ağustos 2018 21:12

    o kadar yolu 50 dakka içinmi gitmişler oturması kalkması çayı derken 30 dakka anca konuşmuşlardır...

  • mecnun08 Ağustos 2018 21:07

    iyi olur akp den kötü olur allahtan.

  • özgür öztürk09 Ağustos 2018 00:07

    allah senı bildiği gibi yapsın lannn

  • İhlas finans a kayyum08 Ağustos 2018 20:54

    Reis halleder

  • baturayersin 08 Ağustos 2018 22:59

    adamın ayağına gidiyorsun yetmezmi anlıyana

  • Yerlimal08 Ağustos 2018 20:28

    Fiyasko

  • kerim08 Ağustos 2018 20:24

    Once trumpi cikilmaliydi ve sayin trump idolumuzsun denip ayni onun gobi davranacagimiz soylenmeli

  • Alamanci08 Ağustos 2018 20:17

    Gurbetciler olarak yetkili bakanlarimizin akil oyunlariyla ABD li yetkilileri sasirtcaklarina inaniyoruz , büyük bir basariyla ABD den dönecegimize inaniyoruz, hep destek tam destek.

  • Ümit08 Ağustos 2018 20:15

    ABD dışişlerinde çalışan görevli bayan bizim heyeti çok iyi karşılamış ve yolcu etmiş.

  • Mehmet yılmaz08 Ağustos 2018 20:14

    Kesin yine ne istiyorlarsa veriyorlardır 😀

  • Alamanci08 Ağustos 2018 20:06

    Biz gurbetciler olarak Hükümetimizin akilli dis politikasini ve sergiledigi dik durusu destekliyoruz.

  • Selahattin abi08 Ağustos 2018 20:25

    Akıllı ve dik duruş mu? Çok şakacısınız Alamancı kardeş

  • vatandaş08 Ağustos 2018 19:53

    abd hazine bakanlığına geçilmiş ,HALKBANK pazarlığı mı?????

  • Realite 08 Ağustos 2018 19:32

    Meydanlara toplandığını Vatandaşın suratına değil ilgili yabancı siyasetçilerin suratına Eyyyy diyin

  • Bika08 Ağustos 2018 19:14

    Görüşmeler bitmiş.

  • Tayyip istifa 08 Ağustos 2018 19:09

    İş bitti yıl sonu dolar 7 tl

  • Vatandaş08 Ağustos 2018 20:17

    Alternatifi olsa bu isteğinde haklı olabilirsin belki.

  • Durmak yok yola devam08 Ağustos 2018 19:58

    Senin kımıçdaroğlu olseydi 14 olurdu Hadi odan

  • Günaydın canım 08 Ağustos 2018 19:07

    İş işten geçmiş ekonomi battı Ali Ağaoğlu bile iflas

  • Türkmen eli 09 Ağustos 2018 10:08

    kızı yaşında bayanlarla berber olursa malını onlara yedirirse iflas eder geçbile kaldı