E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile ticareti artırmak için çalışma grubu hazır---

ABD ile ticareti artırmak için çalışma grubu hazır

ABD ile ticareti artırmak için çalışma grubu hazır
20 Nisan 2019 - 11:48 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmini 75 milyar dolara çıkarma hedefi doğrultusunda ABD Ticaret Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında ortak çalışma grubu kuruyoruz." dedi.

Wilbur Ross, Başkan Donald Trump'ın ortağı danışmanı Jared Kushner ile ilgili görüşmelerin çok yaklaştığını, ABD-ABD İş Ortağı ve Amerikan-Türk'ün tarihi 37 da Türk- Amerikan iş dünyasında bir araya geldiklerini anlattı.  

Türkiye ve ABD'nin müttefik ve dostluk listesi işaretleme yolu Pekcan, iki zamanlı aynı zamanda büyük potansiyeliyele sahip olan önemli ticaret ortakları oldugunu dile getirdi. 

Pekcan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20,7 milyar dolar olduğu belirleniyor, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı hacmini 75 milyar dolara boşaltma merkezindeki merkez ABD’de mutabık kaldık. diye konuştu.

ABD ile Türkiye arasında havacılık ve savunma, otomotiv, çelik, mücevher, giyim, halı, makine ve odalarda, zeytinyağı, seramik, mermer, sanayi gibi sektörlerin ticaret şirketleri ve satış merkezlerinde önemli birçoğu çeken Pekcan, "ABD ile ticaretimizi kullanarak rapor ve yüksek teknolojili ürünlerimiz devam ediyor ihracatımız artırıcı faaliyetler devam ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

"Amerikan şirketlerini ihtisas serbest bölgelerine davet ettik"

Ticaret Bakanlığı olarak Ar-Ge yoğunluklu, yüksek teknoloji ve katma değeri yüksek faaliyetlerde bölgesel ihtisas serbest bölgeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirten Pekten, Amerikan şirketlerini de buradaki anlaşmalara davet ettiklerini kaydetti. Pekcan, "Yaptığımız görüşmelerde Bakanlık olarak görüşürümüzü düzenliyoruz, bölgedeki ABD'li yatırımcılar da oldu. Söz konusu yerler, Türk-Amerikan iş birliği bölgeleri muhtemeldir. destek sağlamaya hazırız. " değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Pekcan, odaklanabiliyor ve işleyişine devam edebiliyoruz. Görüşlerde ABD ile dijital ekonomi alanında ortak bir uluslararası planlama planı da mutabakata vardıklarını belirten Pekcan, mayıs ayı içerisinde dijital ekonomi konusunda ABD'den bir heyet geleceği dile getirdiğini bildirdi. 

"Dengeli ticaret için tüm ürün ve sektörlere odaklanacağız"

Pekcan, temaslarda iki ülke arasında ticaret gündeminde uzun süredir alan alan ABD’de demir-çelik ürünlerine yakın bir yerde üretim vergileri vardıklarında uzaklaştırma, Türkiye'nin ABD’nin genel tercihleri ​​Sistemlerin bulunduğu yerlerde, otomotiv merkezlerinin incelemesi başladı. ilettiklerini aktardı.

İkicanlılık başkanlığı Türk-Amerikan İş Konseyi gibi diyalog kanallarını daha etkin hale getirmeyi kararlaştırdıklarını vurgulayan Pekcan, hedeflerinin ticaretin önündeki tüm engellerin kaldırılması dileğiyle getirdi. Pekcan, 75 milyar dolarlık hacim ve vesile ile ticaret bir ticaret ve sanayi ürünleriinde, turizmde çift taraflı merkezlerde her fırsatta kullanacaklarını, bu kapsamlıda bütün ürünlere ve sektörlere odaklanacaklarını söyledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 20 Nisan 2019 23:14

    Gruplaşmalar iyi Olmaz.kaynaşın.iyi....güzel....

  • Burak20 Nisan 2019 21:56

    ticaret ticaret iyi güzel ama her şeyi dışarı satıyoruz bu nedenle memlekette her şeyin fiatı avrupayla bir oldu , domates ihraç ediliyor içerde fiat uçuyor 10 tl ye kadar çıktı.bu gidişle almak istesek de memlekette sebze meyve bulamayacağız.kısaca şunu demek istiyorum önce kendi karnını doyur sonra yurtdışına sat.

  • JBT 20 Nisan 2019 15:53

    Grubu kurun çalışın.iyi olur.

  • Bahriyeli 20 Nisan 2019 14:15

    Su abd yalakaligini bırakmadınız gitti