E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Katar arasında işbirliği anlaşması---

ABD ile Katar arasında işbirliği anlaşması

ABD ile Katar arasında işbirliği anlaşması
31 Ekim 2017 - 07:45 borsagundem.com

ABD ile Katar'ın, terörün finansmanıyla mücadelede iş birliğini artırma konusunda anlaştığı bildirildi

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in başkent Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İçişleri Bakanı ve Başbakan Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile Maliye Bakanı Ali Şerif el-Imadi ile görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Katar haber ajansı QNA'da yayımlanan açıklamada, bu ziyaretin Katar ile ABD arasındaki güçlü ilişkileri yansıttığı vurgulandı.

Her iki ülkenin terörün finansmanıyla mücadelede iş birliği konusunda hemfikir olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Katar ile ABD arasında 11 Temmuz'da imzalanan mutabakat zaptının terörün finansmanıyla mücadelede ilk adım olduğu kaydedildi.

Açıklamada Mnuchin'in, "Terörün finansmanıyla mücadelede farklı alanlardaki iş birliğimizi güçlendirme konusunda anlaştık. Bu alanlar, bölgede terörü finanse edenler hakkında bilgi alışverişini artırmayı içeriyor. ABD ve Katar bu konulardaki iş birliği düzeyini artıracak." ifadelerine yer verildi.

Maliye Bakanı Imadi ise Mnuchin ile görüşmesinin çok verimli geçtiğini belirterek, Katar'ın, Arap Yarımadası'nda El-Kaide, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine maddi yaptırımlar uygulanması konusunda ABD ile ortak çalıştığını aktardı.

Imadi, söz konusu mutabakat zaptının, Katar'ın terörle mücadelede ABD ile yürütülen ortak çabanın güçlendirilmesi yönündeki kararlılığını gösterdiğini sözlerine ekledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri31 Ekim 2017 11:01

    gün gelecek deniz gezmişlere de sahip çıkacaksınız, ne zaman mı?kendi aklınızla düşünebildiğiniz zaman.

  • FATİH İSLAMBUL31 Ekim 2017 08:12

    ORTA DOĞUDA ÇIBANIN BAŞI SUDİ ARABİSTAN VE ONUN KIRALI ALLAH TEZZAMANDA BELASINI VERİR İNŞALLAH AMERİKANIN EMİR ERİ TASMALI KÖPEĞİ KATARIDA AMERİKANIN KUCAĞINA ATTI İSLAM MÜSLÜMAN DÜŞMANI KIRAL SALMAN SENİN YATACAK YERİN YOK SADAM ONLARDAN KUTULAMADI SENDE KURTULAMASSIN AKILLI OL REİS GİBİ DAVRAN

  • saf anadolu cocugu31 Ekim 2017 08:02

    müslüman kardeşimiz dedik zor zamanında yanında durduk resmen siz bize iyilik yaptınız biz sizi hemen becermeliyiz der gibi abd ile silah anlaşması yaptın nankörsün katar Allah sizlerin belasını versin