E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile ilgili şok iddia! Şam bombalanacak mı?---

ABD ile ilgili şok iddia! Şam bombalanacak mı?

ABD ile ilgili şok iddia! Şam bombalanacak mı?
14 Mart 2018 - 11:24 borsagundem.com

Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, ABD'nin bir bahane yaratark Şam'daki hükümet binalarını bombalayabileceğini söyledi

Rusya, ABD'nin uydurma bir bahaneyle Şam'daki Suriye hükümet binalarını vurmayı tasarladığını söyledi ve böyle bir durumda Rus vatandaşlarının hayatı tehlikeye girerse buna askeri karşılık vereceği uyarısı yaptı.
Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Doğu Guta'daki isyancıların sivillere karşı sahte bir kimyasal saldırı düzenleyip, suçu Suriye hükümetine atmayı planladıkları yolunda istihbarata sahip olduklarını söyledi.
Gerasimov, ABD'nin bu sahte saldırıyı Şam'da hükümet binalarının bulunduğu bölgeyi bombalamak için bahane olarak kullanacağını söyledi. Bu bölgede Rus askeri danışmanları, Rus askeri polisi ve Rus ateşkes gözlemcileri bulunuyor. Gerasimov dün yaptığı yazılı açıklamada, "Askerlerimizin
hayatlarının tehlikeye girmesi halinde Rus silahlı kuvvetleri kullanılan füzeler ve füze rampalarına karşı misilleme önlemleri alacaktır" dedi.
Gerasimov böyle bir saldırının ne zaman yapılacağını söylemedi ve bu iddiayı destekleyecek başka bilgi vermedi. Washington'da ise ABD savunma bakanlığı, Rusya'yı Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın masum sivilleri öldürmesini engellemek için çaba göstermeye çağırdı.
Pentagon sözcüsü Eric Pahon, "Esad rejiminin gaddarlığına imkan sağlayarak Rusya, Esad mezaliminin suç ortaklığını ve sorumluluğunu paylaşmaktadır" dedi.
Birleşmiş Milletler insani yardım bürosunun yaptığı açıklamaya göre Suriye ordusunun Doğu Guta'ya yaptığı saldırılarda 1,100'den fazla sivil hayatını kaybetti.
Rusya ve İran'dan destek alan Esad güçleri, başkent Şam'ı füze ve top ateşine tutan "teröristleri" hedef aldıklarını söylüyor.
Pentagon ve Rus genelkurmayından yapılan açıklamalara göre, iki ülkenin genelkurmay başkanları dün yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye'deki durumu ele aldılar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)