E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD iki yüzlülüğü! Türkiye ile devriye teröriste silah---

ABD iki yüzlülüğü! Türkiye ile devriye teröriste silah

ABD iki yüzlülüğü! Türkiye ile devriye teröriste silah
10 Eylül 2019 - 07:52 borsagundem.com

Suriye’nin kuzeyinde kurulacak “güvenli bölge” için Türk ve ABD askerleri önceki gün 3 saat birlikte devriye attı. Aynı saatlerde, YPG’li teröristlere Irak üzerinden 55 TIR dolusu mühimmat ve malzeme gönderdiler

Suriye'nin kuzeyine güvenli bölge kurulması için ABD ile Türkiye arasında görüşmelerin sürmesine, hatta iki ülkenin sahada ortak devriyeye çıkmasına rağmen Washington bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermekten vazgeçmiyor.

ABD, önceki akşam saatlerinde Suriye-Irak sınırındaki Simelka Sınır Kapısı'ndan terör örgütünün işgalindeki bölgelere yaklaşık 55 TIR'lık sevkiyat yaptı.

YPG/PKK işgalindeki Ayn İsa ve Şeddadi bölgelere giden TIR'larda kapalı kasalar, dört çeker araçlar ve iş makineleri olduğu görüldü.

ABD, 4 Eylül'de de bölgeye içinde geniş araçlar, iş makineleri, yakıt tankerleri, jeneratörler bulunan 60 TIR sokmuştu.

ABD'nin yardımları sürerken, YPG/PKK da Türkiye sınırında tünel kazma ve mevzi yapma faaliyetini sürdürüyor.

Çalışmanın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'a 20 kilometre mesafedeki Suluk'ta sürdüğü öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atamtürk10 Eylül 2019 11:22

    Ülke Suriye'de tuzağa çekiliyor kimsenin umurunda değil, herkesin derdi yok bakanlar değişecek mi, yok AKP'den ayrılanlar ne zaman parti kuracak ya her gün neredeyse şehit haberleri geliyor. Siz gerçekten de ABD'nin bizlere dost ve müttefik olduğuna inanıyor musunuz evet halen inanıyorsanız ya çok safsınız ya da siz şuan iktidar sahibi olanlar sizinde çıkarınız var PKK/YPG örgütünden, yoksa neden bunları bildiğiniz halde ABD denen ülkeyle ortak hareket ediyorsanız

  • Aa10 Eylül 2019 10:05

    Natoya hayır, abd ye hayır diyenlere saldıran ülkücüler nerede, halen uyumaya devam, suriyede sonra sıra türkiyede ama sen yeşillerle işbirliği içinde.

  • Atatürk Baş Komutan10 Eylül 2019 09:19

    "Türk milletinin yüce ideallerinin gerçekleşmesi için kahraman asker evlatları hep önde gidecektir". Mustafa Kemal Atatürk - Türk evlatları hesaman önde korkusuzca gider. ama Müttefik dediğin ABD ile yapılan anlaşmalar sonucu. Her şehidimizin ABD mühimmatları ile zarar görmsi kabul edilemez. ABD nin terör gruplarına hediye ettiği silah araç gereçlerin bizlere karşı kullanılması. Akım, mantık, strateki ve dostluk olarak açıklanamıyor. ABD koşulsuz silah vermeyi bırakmalıdır. İsraile, militan yetiştiren ABD ile ittifaklık söz konusu olamaz. mesafeler konulmalıdır. Ben karşıyım. BU ABD oluşumu, daha bela oluşumlar oluşturcaktır. ESAD ABD den daha zararsızdır.Esad olsa 60 bin pyd li ordu kurmaz,suriye şuan  devlet oluşumları suriye ye atılmazdı

  • abd10 Eylül 2019 09:12

    HDP nin yapmadıklarını, ABd yapıyor... hdp ya soylenenlerin yüzde 1 ini troller ve yönetenler söyleyemiyor... ABD Şehitlerimizin yediği mermilerin sorumlusudur. Bu gerçeği inkar eden vatan hainidir. YOrumu beğenmeyeninde gerçekleri gizlediğinden ve fetocu olduğundan adım gibi eminim.TÜRK MİLLETi  1şehidin bedelini asla unutmaz. Her bedel gün  gün hesap edilir. Geçmişte bunu gördüm.İlk siyasi seçimde sessiz halk, dip dalga yapar.Şehit dedinmi akarsular durur. 1 ocakda gözyaşı varsa, Türk milleti bu yaşı siler. Silemeyenleri kökten siler atar... Demedi Deme... Bu abd işbirliği, bedeli ağır olacaktır.

  • MAĞDUR10 Eylül 2019 08:23

    İSYAN ETMEMEK MUMKUN DEGİL. KAFİRDEN DOST OLMAZ.

  • ANGARALI10 Eylül 2019 08:12

    Şu Amerikanın ALLAH cc en kısa zamanda belasını verir İNŞALLAH

  • oktaydoğaner10 Eylül 2019 10:15

    tapmak ne demek seviyesiz, terbiyesiz.Müslümanlar sadece ALLAH'a tapar , vatanı TÜRKİYEYİ çok sever ve abdyi hiç sevmez.

  • Türkoğlutürk 10 Eylül 2019 09:26

    Amerikaya tapan sağcılar hem hizmet ederler hem beddua. Komiksiniz.