E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD için kritik Afganistan iddiası: 2 günde en az 4 hava saldırısı---

ABD için kritik Afganistan iddiası: 2 günde en az 4 hava saldırısı

ABD için kritik Afganistan iddiası: 2 günde en az 4 hava saldırısı
24 Temmuz 2021 - 00:31 borsagundem.com

ABD ordusunun, Afganistan’daki Taliban hedeflerine yönelik 21-22 Temmuz'da en az 4 hava saldırısı gerçekleştirdiği iddia edildi

Washington Post’un, ismini açıklamak istemeyen yetkililere dayandırdığı haberinde, Afgan kuvvetlerine destek olmak için ABD kuvvetlerince Taliban’a yönelik 21-22 Temmuz'da 4 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıların, Taliban'ın güçlü olduğu Kandahar ve Kunduz bölgesinde gerçekleştiği bilgisi paylaşılan haberde, hava desteği talebinin ise Afgan kuvvetlerince yapıldığı öne sürüldü.

Haberde, Taliban sözcüsünün, saldırıların devam eden barış anlaşması müzakere şartlarını ihlal ettiğini ve "olumsuz sonuçları olacağını" söylediği aktarıldı.

Pentagon’dan bu hafta yapılan açıklamada, ABD askerinin Afganistan’daki çekilmesinin yaklaşık yüzde 95'inin tamamlandığı bildirilmişti. Açıklamada sadece ABD Büyükelçiliğini ve Kabil'deki uluslararası havaalanını savunmak için ülkede yaklaşık 650 ABD askerinin kalacağı duyurulmuştu.​​​​​​​

Ülkede şiddet olayları sürüyor

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken, güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi.

AA muhabirinin yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre, Taliban 407 ilçenin 155'ten fazlasını, merkezleri dahil olmak üzere, ele geçirmiş bulunuyor. Taliban, kontrolündeki ilçe merkezi sayısının 255 olduğunu savunuyor.

Ülkede 34 vilayet merkezi tamamen devlet kontrolünde bulunuyor.

Lavrov: Afganistan'a bir saldırı düşünmüyoruz

 

Taliban, Afganistan'ın yüzde 85'ini ele geçirdi

 

Afganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGOP SEMİZYAN25 Temmuz 2021 00:45

    abd karabağ da alacak bize verecektir.hemde yakında.

  • RAMO CANCAN24 Temmuz 2021 21:29

    Tüm dünyadaki terör örğütlerini kuran, donatan ve kullanan kim abd değil mi.talimanı kim kurdu abd değil mi.abd bence burada bir oyun denemekte diyeceklerki taliban  bir terörist örgütü olup, bakın ülkeyi işgal etti diye bu sefer kat ve kat abd buraya natoyu da kullanarak yeniden girecektir.bunların hepsi bir oyundur bence.

  • azılı solcu24 Temmuz 2021 16:45

    türkiye olarak aynı görüşte oluğumuz talibanı desteklemeliyiz.