E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hisseleri yükseliyor---

ABD hisseleri yükseliyor

ABD hisseleri yükseliyor
09 Temmuz 2013 - 20:54 borsagundem.com

ABD hisseleri, şirketlerin tahminlerden daha iyi kâr verileri açıklaması beklentisi ile yükselişini dördüncü güne taşıdı

ABD hisseleri, şirketlerin tahminlerden daha iyi kâr verileri açıklaması beklentisi ve ekonomik büyümenin Fed'in teşviklerde herhangi bir azaltmaya gitmesini kaldırabilecek seviyede olduğu düşüncesinin güçlenmesi ile yükselişini dördüncü güne taşıdı.
S&P 500 Endeksi'nde işlem gören 10 grubun tamamı yükseliş kaydetti. FedEx Corp. yüzde 6.2 yükselerek sanayi hisselerindeki artışa öncülük etti. Bir S&P inşaat sektörü göstergesi 11 işlem gören firmanın hepsindeki artışlarla yüzde 4.6'lık ralli yaptı. Kroger Co., 2.5 milyar dolar karşılığında Harris Teeter Supermarkets Inc.'yi satın alacağını açıkladıktan sonra yüzde 2.7 yükselerek 37.13 dolar oldu. Alcoa Inc. ise analist beklentilerinin üzerinde bir kâr verisi açıklamasına rağmen geriledi.
Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 11:29'da 1,649.45 puan oldu. ABD gösterge endeksinin üst üste dördüncü günü de yükselerek kapatması durumunda 15 Mayıs'tan bu yana yaşanan en uzun kazanç periyodu gerçekleşmiş olacak. Dow Jones endeksi ise 59.65 puan, yani yüzde 0.4 yükselerek 15,284.34 puana ulaştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.9 aşağısında gerçekleşti.
"Herkes kâr verilerinin nasıl geleceğini merak ediyor. Bolca kâr açıklaması görene kadar, yarın Fed'in ne söyleyeceğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
S&P 500 Endeksi son dört günde, beklenenden iyi gelen imalat ve istihdam verilerinin Fed'in tahvil alımlarını azaltmasına yönelik endişeleri gidermesiyle yüzde 2.2 yükseldi. Yatırımcılar merkez bankasının yarın söyleyecekleri ve FOMC toplantı tutanaklarını açıklamaları ile daha fazla fikir sahibi olabilecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)