E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri tekrar yükselişte---

ABD hisseleri tekrar yükselişte

ABD hisseleri tekrar yükselişte
11 Ocak 2016 - 17:19 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, 2011 yılından bu yana görülen en sert haftalık kaybının ardından yükseldi

ABD hisse senetleri yükselerek, dört yıldan fazla sürenin en sert haftalık satış dalgası ardından istikrara kavuşmaya başladığını işaret etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 6 düşerek 30 Eylül'den beri en düşük seviyeye gelmesinin ardından bugün yüzde 0.7 yükselerek New York saatiyle 09:32'de 1,934.83 puan seviyesine geldi. Öte yandan Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından açıklanan yuan fiksinginin değişiklik göstermemesiyle birlikte Çin parası yükseldi.

New Jersey'de “Yuanda bir miktar istikrar görüldü ki bu durum, risk alarak işlem yapmak için neden oluşturuyor” diyen Stifel, Nicolaus & Co. yöneticisi Chad Morganlander, “ ABD ekonomisiistikrarlı bir tempoda ilerliyor. Dış unsurlar kâr ve gelir artışlarında baskı uyguluyor, bu nedenle yatırımcılar bu hafta açıklama yapacak şirketleri yakından izliyor olacak” şeklinde görüş bildirdi.

Alcoa Inc. bugün piyasaların kapanmasının ardından gayriresmi olarak raporlama dönemini başlatacak. Bu hafta çeyreklik sonuçları açıklama yapacak 11 şirketin arasında JPMorgan Chase & Co., Intel Corp. ve Citigroup Inc.'de yer alıyor. Analist tahminlerine göre S&P 500 üyeleri geçtiğimiz çeyrekte yüzde 6.7 düşüş gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)