E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa ABD hisseleri krize aldırış etmiyor---

ABD hisseleri krize aldırış etmiyor

 ABD hisseleri krize aldırış etmiyor
21 Haziran 2015 - 10:41 borsagundem.com

ABD hisseleri, Nisan ayından bu yana en iyi haftayı kaydetti

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed’in Amerikan ekonomisi ile ilgili değerlendirmesinde Yunanistan krizini göz ardı etmesinden etkilenmesi ile Nisan ayından bu yana en iyi haftayı geçirdi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, son seansta gerilemesine rağmen beş günlük dönemi yüzde 0.8 yukarıda tamamlayarak 24 Nisan’dan bu yana en büyük artışı gösterdi. Hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz artırımında hızlı hareket edilmeyeceği ve ekonomik toparlanmaya işaret eden verilerin bekleneceği sinyali vermesi ile yükseliş gösterdi.

Tennessee’de bulunan BPV Capital Management LLC portfolyo yöneticisi George Hashbarger Jr., “Fed açıklaması görece güvercindi ve bu, insanların hafta içinde parayı pozisyonlandırma şekillerini etkiledi. ABD piyasası, Yunanistan ile ilgili olup bitenden yoruldu” dedi.

Dow Jones Industrial Average, 117.11 puan veya yüzde 0.7 yükselerek 18,015.95 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.3 artış göstererek 18 Haziran’da 5,117 puan ile Mart 2000’den bu yana en yüksek gün içi seviyesini aştı. Russell 2000 Endeksi yüzde 1.6 yükseliş ile rekor seviyeye ulaştı.

S&P 500 haftaya 100 günlük ortalama fiyatının altına düşerek başladı. Endeks, faiz artırım planları ile ilgili endişeler ve Yunanistan borç müzakerelerinin ABD hisselerine olumsuz etki etmesi dolayısıyla en az 1995’ten bu yana en dar aralıkta işlem görüyordu. Gösterge endeks 17 Haziran’da yükseliş gösterdi. Fed politika yapıcıları, ekonomideki ivmelenmenin faiz artırımının bu yıl gerçekleşeceği ihtimalini desteklediğine işaret ettiler. 

Fed’in odak noktası olması ile birlikte ABD’li yatırımcılar Yunanistan krizini ikinci plana attılar. Yunanistan’ın temerrüde düşmesi 73 milyar dolarlık tahvilin bulunması (Almanya tahvil piyasasının 10’da birinden daha düşük) ile sembolik bir etki yaratabilir.

New York’taki Federated Investors Inc. baş hisse senedi piyasası stratejisti Phil Orlando, “Yunanistan Euro Bölgesi’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 2’den daha düşük bir miktarı oluşturuyor. Dolayısıyla ABD ekonomik büyümesi üzerindeki etkisi minimal” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)