E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hisseleri Fed'i bekliyor---

ABD hisseleri Fed'i bekliyor

ABD hisseleri Fed'i bekliyor
10 Temmuz 2013 - 19:03 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed'in Haziran toplantısı tutanaklarını beklemesiyle kazanç ve kayıplar arasında dalgalanıyor

ABD hisseleri Fed tutanaklarını bekliyor  ABD hisseleri, Standard & Poor's Endeksi'nin Mayıs ayından bu yana en uzun kazanç periyodunun ardından, yatırımcıların Fed'in Haziran toplantısı tutanaklarını beklemesiyle kazanç ve kayıplar arasında dalgalanıyor.
S&P 500 Endeksi'nde işlem gören gruplar arasında bankalar en büyük düşüşü yaşarken, Bank of America Corp. ve Wells Fargo & Co. yüzde 1.2'nin üzerinde kayıplar yaşadı. Hewlett-Packard Co., Citigroup Inc.'in yatırımcılara şirket hisselerini almaları tavsiyesi yapması üzerine yüzde 2.5 yükseldi. Family Dollar Stores Inc. ise kâr verilerinin analist beklentilerini aşmasıyla yüzde 3.4 prim yaptı.
S&P 500 yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 11:01'de 1,650.29 puan oldu. Endeks beklenenden iyi çıkan istihdam verilerinin Fed tahvil alım kesintisi endişelerine baskın gelmesiyle geçtiğimiz 4 gün boyunca yüzde 2.4 yükseldi. Dow Jones endeksi ise 20.20 puan, yani yüzde 0.1, gerileyerek 15,280.14 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 16 aşağısında seyretti.
Chicago merkezli RBC Global Asset Management Inc. ABD hisse işlemleri şefi Ryan Larson, "Birçok insan Fed'in bugün açıklayacağı toplantı tutanaklarının teşvikleri azaltmakla ilgili vereceği işaretlere odaklanmış durumda. Kâr sezonu başlamış durumda. Gelecek hafta yoğun bir çalışma temposu olacak, bu nedenle bugün biraz 'bekle ve gör' günü" yorumunu yaptı.
Fed, Haziran ayında gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarını bugün Washington saatiyle 14:00'da (TSİ 21:00) açıklamaya hazırlanıyor. S&P 500 Endeksi dün, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını bu yılın sonuna doğru yavaşlatılabileceği ve ekonomik verilere bağlı olarak 2014 yılı ortasında tamamen durdurulabileceğini söylemesiyle yaşadığı yüzde 4.8'lik düşüşü tamamen toparladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)