E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri dalgalı seyretti---

ABD hisseleri dalgalı seyretti

ABD hisseleri dalgalı seyretti
27 Kasım 2015 - 20:32 borsagundem.com

ABD hisse senetleri Şükran günü tatilinin ardından kısa işlem gününde dalgalı bir seyir izledi

ABD hisse senetleri, Şükran Günü sonrası yarım günlük işlemlerde, enerji şirketlerine satış geldiği bir ortamda, Walt Disney Co.'nun medya hisse senetlerindeki düşüşlere öncülük etmesi ile birlikte dalgalı seyretti. Düşük sermayeli şirketleri içeren Russell 2000 Endeksi ise son sekiz ayın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Disney, ESPN aboneliklerinin geçen malş yılda yüzde 3 azaldığını açıklamasının ardından yüzde 3.5 değer kaybetti. Viacom Inc. ve 21st Century Fox Inc. en az yüzde 1.3 geriledi. Öte yandan, Russell 2000 Endeksi, sağlık-bakım ve tüketici şirketlerinin öncülüğünde yüzde 0.4 tırmandı ve çıkışını beşinci güne genişletti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 11:39'da 2,092.32 puana çıktı. Endeks 6 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesi yakınında tutundu. Piyasa bugün yerel saat ile 13:00'te kapanacak. Dow Jones Endeksi, Disney'in neden olduğu 27 puanlık düşüşü aşarak, 5.48 puan yükselişle 17,818.87 puana çıktı. Nasdaq Bileşik yüzde 0.3 yükseldi.

Zürih'te R&A Group Research & Asset Management şef yatırım yetkilisi Otto Waser, "SOn dönemde oldukça iyi bir çıkış vardı ve yarım gün olmasından dolayı likiditenin düşük olduğunu düşünüyorum," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)