E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri alıcılı açıldı---

ABD hisseleri alıcılı açıldı

ABD hisseleri alıcılı açıldı
03 Ocak 2014 - 17:07 borsagundem.com

ABD hisseleri, Bernanke'nin konuşması öncesinde alıcılı açıldı

ABD hisseleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin konuşması öncesi, Standard & Poor's Endeksi'nin 2008'den beri ilk kez yıla düşüşle başlamasının ardından alıcılı seyretti.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:30'da yüzde 0.1 kazançla 1,833.88 puana çıktı.

Hong Kong merkezli Rabobank International'ın Asya-Pasifik finansal piyasalar araştırma şefi Michael Every, "Fed'in tahvil alımı azaltımı çoktan başladığından, yorumların iyimser olması gayet muhtemel," diye görüş bildirdi.

Fed'in tahvil alımı programını 2013'te aynı tutma kararı, S&P 500 Endeksi'nin geçen sene yüzde 30 güçlenmesini sağladı. Fed yetkilileri bu aydan itibaren aylık tahvil alımını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara indireceklerini açıkladılar.

Dünkü verilerde ABD işsizlik başvurularının geçen hafta bir ayın en düşük seviyesine gerilediği ve imalatın Aralık'ta 2 yılı aşkın en hızlı ikinci yükselişini kaydettiği açıklandı. Otomobil üreticileri bugün aylık satış rakamlarını açıklayacaklar. Bugün için açıklanacak bir hükümet verisi bulunmuyor.

Rekor tahvil alımı programının liderliğini üstlenen Bernanke, başkanlığı 31 Ocak'ta devretmesine yaklaşık 4 hafta kala, bugün Philadelphia merkezli American Economic Association'da konuşma yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)