E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisse yatırımcısına 'boğa' ödülü---

ABD hisse yatırımcısına 'boğa' ödülü

ABD hisse yatırımcısına 'boğa' ödülü
28 Mart 2016 - 14:34 borsagundem.com

Yaklaşık bir yıllık bekleyişin ardından giderek sabırsızlanan ABD hisse senedi yatırımcıları, “boğa piyasası” ile ödüllendirilebilir

Yön bulamayan ABD hisselerinde yaklaşık bir yıllık beklemeden dolayı giderek sabırsızlanan yatırımcılar için sabırlı olmak sonunda ödül getirebilir.

ABD hisse senedi piyasası, karlardaki düşüş, Fed faiz artırımı ve yatırımcıların hisse senedi fonlarından milyarlarca dolarlık çekilmelerinin etkisiyle aylar boyunca boğa piyasasından başka herşeye benzedi. Standard & Poor's 500 Endeksi on aydır yeni bir zirve görmedi. Bu, 1995 yılından beri boğa piyasası dışında görülen en uzun süreç.

Peki piyasanın bu kadar uzun bir düşüşten çıkması ne kadar sıradışı olurdu? Pek değil. 1930'ların büyük buhranından beri şuankinden daha uzun süren yönsüz piyasa ortamından tam yedi kez boğa piyasası doğdu. Söz konusu süreçlerden 12 ay sonraki ortalama kazanç yüzde 24 oldu.

Boston'da “Boğa piyasasının sağlıklı olması için, yol boyunca düzeltmeler olması gerekiyor. Böylece piyasada çok fazla şişme olmadığından emin olabiliriz” diyen GW&K Investment Management hisse senetleri birim yöneticisi Dan Miller, “Piyasa bir kez yeni zriveleri gördüğünde, kenarda oturan birçok yatırımcı dahil olmak için güvende hissedeceklerdir” şeklinde görüş bildirdi.

Miller, müşterilerinin hisse senetlerinde önemli pozisyonlar almadıklarını, hisse senetlerindeki volatiliteyi dengelemek için sabit getirili varlıklara yöneldiklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)