E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD Hazine tahvillerinin getirileri düştü, piyasalar ralli yaptı---

ABD Hazine tahvillerinin getirileri düştü, piyasalar ralli yaptı

ABD Hazine tahvillerinin getirileri düştü, piyasalar ralli yaptı
04 Ekim 2022 - 08:29 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Dün gelen ABD İmalat Sanayi PMI Endeksi Eylül ayında 52 olan tahminin altında 50,9’a, ISM Yeni Siparişler 47,1’e ve İstihdam endeksinde 48,7’ye gerileyince doğal olarak ABD Hazine tahvillerinin getirileri düştü ve piyasalar ralli yaptı. Ekonomik veri akışının beklenenden daha kötü gelmesi maalesef artık faiz artışlarının temposunun yavaşlaması gerektiğini gösterdiğinin hisse senetlerine olumlu yansıyor.

Avustralya Merkez Bankası da nakit faizinin kısa sürede önemli ölçüde artması nedeniyle sıkılaştırma hızını yavaşlatmaya karar verdiğini, piyasa beklentisi 50 baz puanlık artış yerine 25 puan artış yaparak gösterdi.

Asya piyasaları da İngiltere'nin tartışmalı vergi indirim planının bazı kısımlarını rafa kaldırmasının (son vergi diliminin kaldırılmasına dair teklifin geri çekilmesi) küresel piyasa duyarlılığını geçici olarak iyileştirmesinin ve tahvillerin gerilemesi ile yükselişte.

Çin ve Hong Kong tatil nedeniyle kapalı ama MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi , Avustralya'daki %2,5'lik kazancın öncülüğünde %1 yükselirken, Japon Nikkei de 2.6 artış görmekteyiz.

Para birimini sterlin ve euro da dahil olmak üzere altı emsaline karşı ölçen dolar endeksi, en son 23 Eylül'de görülen Pazartesi gününün en düşük seviyesi olan 111.46'dan çok uzak olmayan 111.55'te sabit kaldı.

Euro da 22 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine yakın seyrediyor, %0,15 güçlenen Euro 0,9838 dolardan işlem görmekte

ABD de imalat ISM verilerinin beklenti altı gelmesi ABD 10 yıllık tahvil getirisini %3.65 ve 2 yıllık tahvil getirisinin %4.10 seviyesine ulaşmasını sağladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin KOVID'in başlangıcından bu yana en büyük üretim kesintilerini düşündüklerini açıklaması ile dün %5'ten fazla yükselen petrolpetrol de günü sakin . Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,5artarak varil başına 89,33$'dan , ABD ham petrol vadeli işlemleri 0,4 artarak varil başına 83,94$dan işlem görmekte.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporu ve reel efektif döviz kuru verilerini, Yurt dışında ise Euro Bölgesi üretici enflasyonu ve ABD fabrika siparişleri verilerini takip edeceğiz.

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı

 

SPK'nın borsadaki dolandırıcılık iddiasına ilişkin yaptığı suç duyurusunun detayları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)