E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri yükselişte---

ABD hazine tahvilleri yükselişte

ABD hazine tahvilleri yükselişte
06 Ocak 2014 - 16:56 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvilleri, 10 yıllık tahvilin yüzde 3'lük faizine talebin artmasıyla yükseldi

Hazine tahvilleri, belirsiz ekonomik toparlanma süreci ve Fed'in faiz oranını rekor düşük seviyelerde tutmaya devam edeceğini açıklayacağı tahminleri sürerken yüzde 3'ün üstündeki 10 yıllık tahvil faizlerine olan talebin artmasıyla yükselişe geçti.

ABD'de hizmet sektörünün büyümesinin, ve istihdam artışının azalmasının beklenildiği veriler öncesinde, gösterge tahvil faizleri Temmuz 2011'den bu yana zirve seviyelerden geriledi. Janet Yellen'in bugün Senato tarafından Fed başkanlığı onayını alması bekleniyor. Fed bu ay tahvil alımı programını azaltacak ve Aralık ayındaki toplantısının tutanaklarını 8 Ocak'ta yayımlayacak. ABD bu hafta 64 milyar dolarlık 3 yıllık, 10 yıllık ve 30 yıllık tahvili ihaleye çıkaracak.

"10 yıllık tahvillerde yüzde üç seviyesi aşağı yönlü işlemlerde çok önemli bir seviye olacak," diyen Connecticut merkezli CRT Capital Group LLC'nin ülke tahvili stratejisti Ian Lyngen, "Biz bunu tam olarak gerçekleştiremedik. Tutanaklarda şahin gibi bir söyleme denk gelebiliriz çünkü Fed tam olarak bu toplantıda teşviği azaltma kararını verdi. 10 ve 30 yıllıkların düşmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız olacak," diye ekledi.

10 yıllık gösterge tahvil faizi 2 baz puan düşerek New York saatiyle 08:21'de yüzde 2.97'ye indi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 5/32 yükselişle 98 3/32'ye çıktı. Tahvil faizleri 2 Ocak'ta 8 Temmuz 2011'den beri en yüksek seviyesi olan yüzde 3.05'i bulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)