E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri yükselişte---

ABD hazine tahvilleri yükselişte

ABD hazine tahvilleri yükselişte
18 Aralık 2013 - 13:02 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri, Fed kararı öncesinde yükseliyor

Hazine tahvilleri, Fed'in bugünkü önemli kararı öncesinde bir ayın en büyük yükselişini kaydetti.

2 ve 10 yıllık tahvil faizleri arasındaki fark yüzde 2.5 olarak gerçekleşirken, geçen sene ortalama yüzde 2 olarak kaydedilmişti. 2 yıllık tahvil faizi Fed'in gecelik banka borç verme faiziyle ilişkiliyken, 10 yıllık tahvil faizleri Fed'in tahvil alımı programıyla yönleniyor. ABD, bugün haftanın 2. ihalesinde 35 milyar dolarlık 5 yıllık tahvili ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor.

"Teşvik azaltımına bu ay veya Ocak'ta da başlasalar, politika faizini 2014'te yükseltmeyecekler," diyen Fukoku Mutual Life Insurance Co'nun yetkilisi Yoshiyuki Suzuki, "Kısa vadeli faizlerin yükselmesini beklemiyorum. 10 yıllık tahvil faizleri de çokyükselmeyecektir" diye belirtti.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık gösterge faizi yatay seyrederek Londra saatiyle 09:02'de yüzde 2.84 oldu. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 99 7/32 olarak kaydedildi. Faiz dün dört baz puan gerileyerek 13 Kasım'dan beri en büyük düşüşünü kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)