E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri düşüyor---

ABD hazine tahvilleri düşüyor

ABD hazine tahvilleri düşüyor
07 Şubat 2014 - 11:26 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvilleri, istihdam verileri öncesinde 2014'ün ilk haftalık düşüşe doğru ilerliyor

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilleri, bugün gelecek olan istihdam verisinin Fed'in tahvil alımı azaltımı programını cesaretlendireceği spekülasyonlarıyla bir haftalık düşüşe doğru ilerliyor.

Fed ABD ekonomisi için desteği azaltma yoluna giderken, Japonya ve Avrupa'daki politika yapıcıları büyümeyi tetiklemek için borçlanma maliyetlerini düşürmeyi düşünüyorlar. Citigroup Inc.'ye göre, yatırımcılar 5 Şubat ile biten haftada hisselerden tahvilleri rekor seviyede geçişler gerçekleştirdiler.

"(ABD) faizlerinin tekrar yukarı çıkmasını bekliyorum," diyen Tokyo merkezli Diam Co.'nun para yöneticisi Hagime Nagata, "Fed tahvil alımı azaltımını durdurmayacak. İstihdam o kadar da kötü değil," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 08:16'da yüzde 2.70 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 100 14/32 oldu. Tahvil faizleri bu hafta 5 baz puan geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)