E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri düşüşte---

ABD hazine tahvilleri düşüşte

ABD hazine tahvilleri düşüşte
21 Şubat 2014 - 13:51 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvilleri düşüşün 3. haftasına girmeye hazırlanıyor

Hazine tahvilleri, ekonominin kış bittiğinde toparlanacağı spekülasyonlarıyla üçüncü haftalık kaybına ilerliyor. 

Fed'in ekonominin görünümü göz önüne alındığında tahvil alımı azaltımının devam edeceğini açıklamasıyla, Bloomberg ABD Hazine Tahvilleri Endeksi, düne kadar yüzde 0.3 düştü. Kar ve buz fırtınaları perakende satış ve istihdam verilerine aşağı yönlü baskı uyguladı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, bugün gelecek olan veride, ikinci el konut satışlarının Ocak ayında gerilemesi bekleniyor.

"Kış şartlarının geçici etkisi geçtiğinde ABD ekonomisi ve Hazine tahvil faizleri hakkındaki yukarı yönlü beklentimize devam edeceğiz," diyen Paris merkezli Societe Generale SA'nın yetkilisii Vincent Chaigneau, "Bazı veriler kötü hava koşullarından etkilendi. Bahar gelince ne kadar etkilendiği hakkında daha fazla fikre sahip olacağız," şeklinde görüş bildirdi. 

ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri yatay seyrederek, Londra saatiyle 10:02'de yüzde 2.76 oldu. Şubat 2024 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 99 30/32 olarak kaydedildi. 10 yıllık tahvil faizi 3 Şubat'taki bu senenin en düşük seviyesi olan yüzde 2.57'den tırmandı.

Societe Generale'in tahminlerine göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri 2014 ortalarına doğru yüzde 3.35'e yükselecek. 

Bloomberg Dünya Tahvilleri Endeksi'ne göre, Hazien tahvilleri bu sene düne kadar yüzde 1.5 değer kaybetti. Almanya tahvilleri yüzde 1.8 artarken, Japonya tahvilleri yüzde 1 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)