E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri durağan---

ABD hazine tahvilleri durağan

ABD hazine tahvilleri durağan
15 Ocak 2014 - 12:02 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvilleri, yatırımcıların faiz beklentileriyle bu sene 2010'dan bu yana en iyi yıl başlangıcını kaydediyor

ABD'de Hazine tahvilleri, Jeffrey Gundlach'tan Goldman Sachs Group Inc.'ye kadar birçok yatırımcının Fed'in faiz oranının 2016'ya kadar sıfıra yakın tuacağını söylediklerinden beri 2010'dan beri en iyi yıl başlangıcını kaydediyor.

Bank of America Merrill Lynch endekslerine göre, ABD ülke tahvilleri 2014'te yüzde 0.7 getiri sağladı. ABD'de istihdamın beklenenden az arttığını gösteren veriler sonrasında konuşan Gloom, Boom & Doom'un yetkilisi Marc Faber küresel ekonomik büyümenin yavaşladığını söyledi. Hazine tahvilleri bugün gelecek olan üretici fiyatları ve New York imalatı verileri öncesinde yatay seyretti.

"Yatırımcılar ekonomik toparlanma hakkında daha az güvenli olabilirler," diyen Tokyo merkezli Daiwa SB Investments Ltd'nin para yöneticisi Kei Katayama, "Birkaç hafta boyunca tahvil faizlerinin daha düşük seyredeceğini görebiliriz," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri Londra saatiyle 08:57'de yüzde 2.87 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 98 31/32'yi gördü. Katayama'ya göre tahvil faizi yıl sonuna kadar yüzde 3.50'nin üstüne çıkacak.

ABD Hazine tahvilleri, 10 Ocak'taki hükümet verilerindeki Aralık istihdamının beklenilen 197,000 artış yerine 74,000 artmasıyla yükselişe geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)