E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvil faizleri düşüyor---

ABD hazine tahvil faizleri düşüyor

ABD hazine tahvil faizleri düşüyor
04 Kasım 2014 - 11:05 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, enflasyon beklentilerinin 2014 yılında 3 yılın en büyük düşüşünü kaydettiğini gösteriyor

ABD Hazine tahvilleri, enflasyon beklentilerinin 2014 yılında 3 yılın en büyük düşüşünü kaydettiğini gösteriyor.  Bill Gross ise yatırımcılara fiyatlarda bir düşüş yaşanmasına karşı hazırlıklı olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Janus Capital Group Inc.’e katılmasından bu yana ikinci yatırım görünümü gerçekleştiren Gross, dünya genelinde hükümetlerin ekonomilerini canlandırmakta zorlanmaları ile deflasyonun “artan bir ihtimal” olduğunu belirtti. ABD Çalışma Bakanlığı’nın aylık istihdam raporunu yayınlamasından 3 gün önce ekonomistler açıklanacak verilerin, gelirlerin küresel finansal krizden henüz toparlanamadığını göstereceği tahmininde bulunuyor. Japonya tahvilleri bugün yükselerek tahvil faizlerini rekor düşük seviyelere itti.

Enflasyonun dünya genelinde düşük seyredeceğini söyleyen Tokyo’daki Diam Co. para yöneticilerinden Hajime Nagata, “Ben otuz yıl vadeli tahviller tercih ederim” dedi. Nagata ayrıca dünyanın en büyük tahvil piyasaları içinde uzun vadeli tahvilleri tercih ettiğini belirtti.

Enflasyon görünümüne en hassas olanlar arasında bulunan 30 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, 1 baz puan düşerek Londra saati ile 07:11’de yüzde 3.06 seviyesine geldi.  Ağustos 2024 vadeli yüzde 2.375'lik tahvilin fiyatı, 5/32 veya 1.56 dolar artışla 1.000 dolar başına 101 11/32 oldu.

30 yıl vadeli tahvil faizleri aynı yıl vadeli enflasyon korumalı tahvil faizleri arasındaki fark 2.08 yüzde puan seviyesinde. Fark 2014 yılında 28 baz puan ile 2011’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti ve geçtiğimiz ay 1.99 yüzde puana gerileyerek 3 yılın en düşük seviyesine indi.

10 yıl vadeli tahvil faizi, bugün 1 baz puan düşüş ile yüzde 2.33’e geldi ve geçtiğimiz 10 yıllık ortalamanın 1 yüzde puan altına gerileniş oldu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)