E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD hazine getirilerindeki geri çekilmenin piyasalara pozitif etkisi---

ABD hazine getirilerindeki geri çekilmenin piyasalara pozitif etkisi

ABD hazine getirilerindeki geri çekilmenin piyasalara pozitif etkisi
21 Nisan 2022 - 08:27 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


ABD 10 yıllık getiri, % 2,981’e yükseldikten sonra sabah saatlerinde Asya piyasalarında %2.8455'ten işlem görmekte. Tahvil getirilerindeki düşüş hisse senetleri için bir miktar destek sağlarken, Asya piyasalarının da yakın vadede bazı olumlu risk iştahı işaretlerinin görülmesi vadeli piyasalarda olumlu görünüme yol açmakta. Çin merkez bankası, dünkü faiz kararı öncesinde yuan için orta nokta oranını Kasım ayından bu yana en düşük seviyeye getirmişti bu oranı bugün daha da düşürdü. CNY sabitlemesi, Çin'de işlerin pek parlak gitmediğini ve biraz daha desteğe ihtiyaçları olduğunu, ancak bunu faiz oranlarıyla yapmaktan kaçındıklarını kabul ettikleri anlamına gelmekte.

Sabah 07:33 itibariyle Çin anakarası ve Hong Kong hisse senetleri, Çin ekonomisine ilişkin endişelerden dolayı %0,36 ve %0,78 gerileme kaydederken, uzun vadeli ABD hazine getirilerindeki geri çekilme ise diğer piyasaların pozitif seyirde olmasına imkan verdi.

Avustralya ve Kore'de%0,27, Japon Nikkei’de %0,81 ve Nasdaq vadelilerinde %0,6 ve S&P500 vadelilerinde ise %0,4 yükseliş görmekteyiz.

Euro ve sterlin’in biraz toparlanmayı başlaması ile dolar endeksi 101.03'den 100.44'te geriledi. Petrol fiyatları, Libya kaynaklı arz kayıpları( ülkenin büyük sahalardaki ve ihracat terminallerindeki ablukalar nedeniyle günde 550 bin varilden fazla petrol üretimi kaybettiğini açıklamıştı) ve Uluslararası Para Fonu'nun küresel büyüme tahminlerini düşürmesinin ardından talep için endişe verici bir görünümle geri çekilse de sabah saatlerinde kısmı bir tepki verdi. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0.5 artışla varil başına 107.35$'a , ABD WTI ham petrol vadeli işlemleri %0,4 artarak varil başına 102,60'a yükseldi

Gümüş talebi rekor seviyeye ulaşabilir

 

Günün önemli şirket haberleri 21/04/2022

 

Petrol arz riski etkiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)