E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD' Hazine Bakanı'ndan resesyon yorumu---

ABD' Hazine Bakanı'ndan resesyon yorumu

ABD' Hazine Bakanı'ndan resesyon yorumu
06 Şubat 2023 - 19:12 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD ekonomisinin "güçlü ve dirençli" olduğunu belirterek, işsizlik oranının 50 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine gerilediği bir ekonomide resesyon olmayacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABC televizyonunda katıldığı "Günaydın Amerika" programında, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikalıların enflasyon konusundaki endişelerine dikkati çeken Yellen, enflasyonu düşürmenin ABD Başkanı Joe Biden'ın en büyük önceliği olduğunu vurguladı.

Yellen, ABD ekonomisinin "güçlü ve dirençli" olduğunu belirterek, enflasyonun hala çok yüksek ancak son 6 aydır düşüş eğiliminde olduğunu aktardı.

Resesyon endişelerini de değerlendiren Yellen, "500 bin kişilik istihdamınız ve 50 yılı aşkın sürenin en düşük işsizlik oranınız olduğunda resesyon yaşamazsınız. Benim gördüğüm; enflasyonun önemli ölçüde düştüğü ve ekonominin güçlü kaldığı bir patika." ifadelerini kullandı.

Kongrenin borç limitini yükseltmesi gerektiğini de yineleyen Yellen, aksi halde bunun "ekonomik ve finansal bir felakete" neden olabileceği uyarısında bulundu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın geçen cuma günü açıkladığı verilere göre, ülkede tarım dışı istihdam ocakta 517 bin kişi ile beklentilerin üzerinde artış kaydetmiş, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile Mayıs 1969'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.

ABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü

 

Citigroup: ABD'de resesyona hazır olun

 

ABD'de resesyon beklentisi 7 yılın zirvesine çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)