E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD, hava yolu şirketlerine verdiği yardımı geri alacak---

ABD, hava yolu şirketlerine verdiği yardımı geri alacak

ABD, hava yolu şirketlerine verdiği yardımı geri alacak
11 Nisan 2020 - 17:33 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in hava yolu şirketlerine yardım planı dahilinde, şirketler aldıkları yardımın bir kısmını geri ödeyecekler

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ABD'li 12 büyük hava yolu şirketinin korona virüs krizi esnasında ücret ödemelerini karşılamak için aldıkları federal yardımların bir kısmını geri ödemesini istiyor.

Ücret ödemeleri için 100 milyon dolardan fazla destek almaya hazırlanan hava yolu şirketlerine, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, aldıkları yardımın yüzde 30'unu düşük faizli kredilerle beş yıl içerisinde geri ödemeleri gereken yardım paketleri sunuluyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, 27 Mart'ta yasalaşan 2 trilyon dolarlık virüs yardımından ödenek almak için acele lobi çalışmasının ardından, Cuma günü itibarıyla hava yolu şirketlerine aramalar yapmaya başladı.

Sorunlu şirketlere teklif göndermeye başlayan bakanlık tarafından cuma günü yapılan açıklamaya göre ücret desteği için hükümetten 100 milyon doların altında yardım alan hava yolu şirketlerinin geri ödeme yapması gerekmeyecek.

Mnuchin, açıklamasında "Bu kararlılık ülke çapında çalışanlara ve işletmelere ciddi destek sağlarken vergi mükelleflerinin zararını da uygun bir şekilde telafi edecek." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Nisan 2020 21:55

    bence abd havayolları şirketleri bizim borsamıza kota olsunlar hiç bu yardımlara gerek dahi yoktur.bak bizim pegasus un hiç bir uçağı uçmuyor her gün tavan tavan.devlete ne ihtiyaç yar.23 TL ye inin hisse senedi bir kaç günde ikiye katlayıverdi.

  • Yorum11 Nisan 2020 19:56

    Abd havayolu şirketlerine destek verecez dedi bizim pegasus füze gibi çıktı nedense sanki pegasus abd nin şirketi anlamadım şimdi destekleri geri alacam diyorlar şimdi bu pegasus ne olur bilemedim ben şimdi

  • Misafir 11 Nisan 2020 22:14

    Boing uçak firmasıdır.alaksi yok