E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Genelkurmayı Biden'ı başkomutan ilan etti---

ABD Genelkurmayı Biden'ı başkomutan ilan etti

ABD Genelkurmayı Biden'ı başkomutan ilan etti
13 Ocak 2021 - 01:34 borsagundem.com

ABD Genelkurmay Başkanlığı yayınladığı genelgede, Biden'ın 20 Ocak'ta yemin edip ABD ordusunun 46'ıncı başkomutanı olacağını açıkladı

ABD'de Joe Biden'ın başkanlık için yemin töreni sırasında şiddet içerikli gösterilerin yaşanacağı uyarıları yapılırken, ABD Genelkurmay Başkanlığı bir genelge yayımlayarak, Biden'ın 20 Ocak'ta yemin edip ABD ordusunun 46'ncı başkomutanı olacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve altı kuvvet komutanının imzasını taşıyan genelgede, "6 Ocak 2021'de Washington'da yaşanan isyan, doğrudan ABD Kongresine, Kongre binasına ve bizim anayasa sürecimize saldırıdır." ifadelerine yer verildi.

ABD ordusunun 250 yıldır anayasayı koruma konusunda halk tarafından güvenilen bir kurum olduğuna vurgu yapılan genelgede, "Tarih boyunca yaptığımız gibi ABD ordusu sivil yönetimden kanun çerçevesinde emir alacak, insanların canlarını ve mallarını korumak ve kanun çerçevesinde kamu güvenliğini sağlamak için sivil makamlara destek verecek ve içeride ve dışarıdaki tüm düşmanlara kadar ABD anayasasını korumaya bağlı kalacaktır." denildi.

Genelgede, 6 Ocak'ta kongrede yaşanan olayların anayasa ve ifade özgürlüğü ile uyuşmadığı belirtilerek, "20 Ocak 2021'de anayasa gereğince eyalet ve mahkemelerin teyit ettiği ve Kongrenin onayladığı üzere seçilmiş Başkan Biden göreve gelecek ve bizim 46'ncı Başkomutanımız olacaktır." açıklaması yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığının bu genelgesinin, iktidar değişimini sırasında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı ABD ordusunun pozisyonunu ortaya koyma amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Biden'dan Trump'a çok sert sözler

 

Kongre, Biden'ın başkanlığını onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biden geliyor13 Ocak 2021 13:02

    biden en başta feto yu s.ktir etse abd den..ne güzel olur..

  • biden teneke bağlayacak13 Ocak 2021 12:50

    biden çoğunun kuyruğuna teneke bağlayacak. durumu fark edenler..biden a yaklaşmak için fetocuları mı kilit göreve getirmezler. fetocuların sırtlarını mı sıvazlamazlar..ne ararsan var piyasada.. 15 temmuz 2016 da fetocu piçlerin şehit ettiği 261 VATANDAŞIMIZ NE ÇABUK UNUTULDU!!..YARDIM PARALARINI BİLE HİÇ ETTİLER..

  • Ahmak group sizi 13 Ocak 2021 05:09

    Başkomutan olmak demek abd 'de kolay yanlızca türkiye 'de olmuyormuş 😂😂

  • BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK13 Ocak 2021 13:20

    T.C.DE TEK BAŞKOMUTAN VARDIR. O DA EBEDİYETE KADAR EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR.

  • Alp13 Ocak 2021 02:28

    Isallah yersiniz birbirinizi..dunyaya cok ZULUM ettiniz BELANIZI rabbim VERECEK.. dualarimiz sizin icin

  • saskin13 Ocak 2021 02:27

    bu kadar bidende israrci haberleri gordukce trump secimde hile var sozune inanmamak imkansiz sanki trump u hileyle gönderiyorlar

  • Okan 13 Ocak 2021 01:56

    Trumph ta secimi yeniden kazanmak için taktikler uygulafı, be ayrıca topluma sürekli ben gidersem ekonomi çöker istikrar bozulur ülke batar şeklinde algıyı empoze etmeye çalıştı. Hep aynı taktikleri ama orda bir adam herseyin üstünde değil, onun için tutmadı.

  • Tamer13 Ocak 2021 01:51

    Trump ülkeyi kana bulayarak, bahanelerle secimi yenileyerek olağanüstü koşullarda herseyi kontrol ederek başkanlığı kazanma taktiği tutmadı. Aksine rezil oldu!