E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, gemi bildirimini geri çekti---

ABD, gemi bildirimini geri çekti

ABD, gemi bildirimini geri çekti
14 Nisan 2021 - 22:41 borsagundem.com

ABD, Dışişleri Bakanlığı'na bildirdiği gemi bildirimini geri çekti, ABD gemileri Boğaz'dan geçmedi. ABD Büyükelçiliği, Bakanlığı konuya dair bilgilendirdi.

ABD, savaş gemilerinin Karadeniz'den geçişini iptal etti. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin arttığı günlerde Montrö Sözleşmesi'ne dayanarak Karadeniz'e savaş gemileri USS Roosevelt ve USS Donald Cook'u göndereceğini Ankara'ya bildiren ABD, bu bildirimi geri çekti. Diplomatik kaynaklara göre ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

Geçen hafta kaynaklar, ABD'nin savaş gemilerini Karadeniz'e göndereceği yönündeki haberlere ilişkin, "Tarafımıza Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı" bilgisini vermişti.

Ayrıca kaynaklar, gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacağını belirtmişti.

ABD, Karadeniz'e gemi göndermesinin gerekçesini açıkladı

İki ABD gemisi haftaya Karadeniz'e geçiyor

Rusya'dan kritik hamle: Savaş gemilerini Karadeniz'e gönderiyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak adam14 Nisan 2021 23:57

    yiğit  amerikalılar yoklama çekti,rusyanın nabız ve tansiyonunu ölçtü,baktı ki sorun yok çekti gitti.

  • BİR DOST14 Nisan 2021 23:08

     Biden bu ABD'yi dağıtacak demedi demeyin. Daha ABD girdiği hiç bir şavaşı kazanamamış, geliyor Rusya'ya posta koymaya çalışıyor.

  • BİR DOST15 Nisan 2021 16:56

    İngiliz blader, ağzınla Dünya savaşı diyorsun, ABD kazandı diyorsun, milletin aklıyla alay ediyorsun. Millete akıl dağıtıyorsunuz sonra kendinize kalmıyor.

  • Liver15 Nisan 2021 01:12

    2 tane dünya savaşı kazandı adamlar sendeki aklı kuşa taksak ters ucar.

  • RAMO CANCAN15 Nisan 2021 00:06

    Korkma hiç bir zaman rusya ve abd savaşmaz diğer ülkeleri kışkırtırlar.hep kayıp eden de kışkırtılan ülkeler zarar eder hep de bu 5 BM daimi üye kazanır.korkmayın bir savas olmaz.olsa olsa ukrayna tamamen rusya geçer.abd de arkasına bakmadan kaçar gider.bizde bu tuzağa düşmeyiz.bizi hiç mi hiç ilgilendirmez.