E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiABD, 'geleceğin helikopteri' sözleşmesini imzaladı!---

ABD, 'geleceğin helikopteri' sözleşmesini imzaladı!

ABD, 'geleceğin helikopteri' sözleşmesini imzaladı!
06 Aralık 2022 - 09:21 borsagundem.com

ABD Kara Kuvvetlerinin açtığı ve son 40 yıldaki en yüksek helikopter tedarikini içeren 1,3 milyar dolarlık ihaleyi, Textron’s Bell şirketi kazandı.


Pentagon'un envanterindeki Black Hawk ve Apache tipi helikopterlerin yerini alacak yeni nesil helikopter ihalesinin sonuçları açıklandı.

İhalede, Sikorsky ve Boeing'in ortak projesi olan Defiant X koaksiyel rotorlu helikopteri ile Textron’un Geleceğin Uzun Menzilli Taarruz Helikopteri (FLRAA) yer aldı. İhaleyi Textron’s Bell şirketi kazandı.

Değeri 1,3 milyar dolar olan sözleşme 2030’lara kadar sürecek. Üretilen yeni nesil helikopterler, yaklaşık 2 bin Black Hawk genel maksat helikopteri ve 1200 Apache saldırı helikopterinin yerini alacak.

FLRAA yakıt ikmali yapmadan yaklaşık 2 bin 440 deniz mili seyahat edebilecek, aynı zamanda birlikleri tehlikeli sıcak noktalara ulaştırmada rol alacak.

ABD Kara Kuvvetleri, 1980’lerde Apache tipi helikopterlerden bu yana bu kadar büyük ölçekli helikopter alımı yapmamıştı.

Boeing’in 7 milyar dolar harcayarak geliştirdiği RAH-66 Comanche helikopter projesi 2004 yılında iptal edilmişti.

Gökbey helikopterinin motoruna yurt dışından talep var

 

Helikopter Alpin askeri görevlere hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 09:53

    Bu önemli proje. 2035 de ABD bunlara güveniyor. bilindik helikopterlerin 2 katı hızlı uçan, 2 katu uzun menzil giden bir sistem. Bizlerin zaten radar çalışmasu var. bu tarz işler için yerli yazılımsal radar var ki kızıl elmaya entegre olacka. hava savunma sistemleri bu cizimleri yakalar mı ? eski sistemler bilinmez. o bakımdan özel hava savunma sistemleri yapılacak. Arka pervaneye bakın, o hızlı kalkış, hızlı duruş özelliği sağlıyor. hızlı maevra kabiliyeti veriyor. 12 asker taşıya bilir, çok alçak uçuş yapabilirsiniz. kullanımö alanı aslınca şu.. alçak uçuş, uzun mensil, askeri depo ekipman taşıma kapasite, altında bazı askeri araçlar ve silahları taşıma kabiliyeti, radara yakalanmama, çok hızlı uzun menzili ile isteidği noktayı yeni hedef rota yapma. robotik değil, pilotla çalışıyor. yatay/dikey iniş olacka uçak gelimerli için malum. bunun uçak versiyonu çalışmalarıda mevcut diye anımsadım.

  • AHMET ÖZBİLEN06 Aralık 2022 11:20

    ATATÜRK TEN SONRA İÇİMİZDEKİ HAİNLER VE SATILMIŞLAR OLMASA İDİ ÇOKTAN OTOMOTİV, UÇAKLAR TÜM AĞIR SANAYİMİZ İLE BİNLERCE ÜRÜN YAPMIŞ İDİK.EMPERYALİST GÜÇLER YİNE AYNI OYUNU DENEMEKTEDİRLER.