E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Gazprom'u hedef aldı---

ABD Gazprom'u hedef aldı

ABD Gazprom'u hedef aldı
08 Nisan 2018 - 15:04 borsagundem.com

ABD'den bu kez de Putin'in yakın çevresine yönelik bir yaptırım kararı geldi. Yaptırıma maruz kalan şirketler arasında Rus devletine bağlı enerji şirketi Gazprom da var...

Rusya-ABD ilişkilerinde gerginlik ve karşılıklı restleşme artarak devam ediyor. Bu kez, Başkan Putin'in yakın çevresindeki zenginleri ve özel-kamu şirketlerini hedef alan yeni bir "yaptırım dalgası" geldi. Amerika Birleşik Devletleri, Rus hükümet yetkilileri, şirket ve yöneticilere yönelik yaptırımlar listesini genişleterek yedi Rus oligark, 17 hükümet yetkilisi ve 12 şirket hakkında daha yaptırım kararı aldı.

DW'nin aktardığına göre ismini açıklamayan ABD'li yetkililer, yeni yaptırımların Rusya'nın tek bir eylemine değil, "Rus hükümetinin devam eden ve giderek artış gösteren uslanmaz kötü davranış biçiminin toplamına" karşı olduğunu kaydetti.

Sözlerine devam eden yetkililer, Rusya'nın Kırım'ı ilhakının, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara verdiği desteğin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı korumasının, siber korsanlık eylemlerinin ve Batı demokrasilerine zarar verme girişimlerinin ABD'yi bu yola ittiğini kaydetti.

Yaptırım listesine alınan birey ve şirketlerin büyük bir kısmını, aralarında Rus devletine bağlı enerji kuruluşu Gazprom'un da bulunduğu çeşitli kuruluş çalışanları ve iştirakleri oluşturuyor. ABD'nin hedef aldığı kuruluşlar arasında devlete ait bir silah şirketi ve iştirak bankası bulunuyor.

Washington yönetiminin attığı adım sonrası Rusya'daki Interfax haber ajansına konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ise yaptırımlardan etkilenecek devlet şirketlerine hükümetten ek destek sağlanacağını kaydetti.

Rusya'ya yaptırımların kapsamını genişleten ABD, listeye bürokrat ve işadamlarından oluşan 24 kişiyi ve 14 kuruluşu daha ekledi. Bu arada listede Türkiye'nin S-400 anlaşması yaptığı devlet savunma sanayi şirketi Rosoboronexport da var. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, ABD Hazine Bakanlığı'nın Rus devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'u yaptırım listesine dahil etmesinin Türkiye'ye S-400 sevkiyatını etkilemeyeceğini söylediği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)