E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD faizleri son 2 yılın zirvesinde---

ABD faizleri son 2 yılın zirvesinde

ABD faizleri son 2 yılın zirvesinde
05 Temmuz 2013 - 16:57 borsagundem.com

ABD 10 yıllık tahvil faizleri son iki yılın zirvesi olan yüzde 2,67'ye yükseldi

ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri son iki yılın zirvesi olan yüzde 2,67'ye yükseldi.
Fed'in varlık alımlarının süresi ve boyutu bakımdan önemli olan ve piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 2,67'ye çıktı. Dolar endeksi son üç yılın en yüksek seviyesi olan 84,53'ü gördü.
Yurt içi faiz piyasasında ise gösterge tahvilin bileşik faizi ABD tarım dışı istihdam verilerin açıklanmasının ardından yatay hareket ederken şu dakikalarda yüzde 7,79'a seviyesinde bulunuyor. Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizleri ise 24 baz puan yükselerek yüzde 8,72'den yüzde 8,96'ya yükseldi.
Analistler uzun vadelerde faizlerin yurt içi gelişmelerden daha çok Fed'in aşırı genişlemeci para politikasından çıkış ihtimalini fiyatlamaya devam edeceğini belirtiyor.
Açıklanan verilere göre, ABD'de haziran ayında 165 bin kişi artması beklenen tarım dışı istihdam piyasa beklentilerinin üzerinde 195 bin kişi arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)