E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD enflasyonu ve Fed fiyatlanmalara dahil olmaya başladı---

ABD enflasyonu ve Fed fiyatlanmalara dahil olmaya başladı

ABD enflasyonu ve Fed fiyatlanmalara dahil olmaya başladı
09 Ağustos 2022 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda bilanço fiyatlanmasının yanı sıra Fed’in 75 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik beklentilerin fiyatlandığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde sınırlı işlemlerin gerçekleştiğini takip ettik. NVIDIA’nın bilançosunun beklentiler altında kaldığını gördük. Bu endekslerin karışık seyrinde etkili olurken Çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon verisine yönelik beklentiler de fiyatlanmaya başladı.

Avrupa endekslerinde %1’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı. Bölgede Sentix tüketici güveni verisini takip ettik. Veride kısmi iyileşme görülse de eksi değerlerde yer almaya devam etti.

Asya endeksleri dünkü işlemlerinde yön bulmakta zorlandı. Bölge endeksleri güne de negatif başladı ancak sonrasında gelen alımlarla Japonya hariç pozitif işlem görüyor. Japonya’nın negatif ayrışmasında ülkenin önemli şirketi Softbank’ın yaklaşık 20 milyar dolar zarar açıklaması etkili oldu.

BİST100 endeksi, 2.795,06 ile kapanış, 2.802,83 gördüğü en yüksek seviye ile rekor kırarken hafta bazında bilanço yoğunluğu nedeniyle yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Endeksde TL bazlı rekorlar görülse de dolar bazlı olarak rekor seviyelerden uzak olduğumuzu belirtmekte fayda görüyoruz.

Gün içerisinde önemli bir veri akışı bulunmazken içeride Ereğli Demir Çelik tarafından gelecek bilançoyu takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç beklemekteyiz.

Çinko fiyatlarında düşüş

 

Borsada 26 sektör yükseldi, 2 sektör düştü

 

ABD'nin çelik üretiminde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)