E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD enflasyonu öncesi kurlarda sakin seyir---

ABD enflasyonu öncesi kurlarda sakin seyir

ABD enflasyonu öncesi kurlarda sakin seyir
10 Haziran 2021 - 08:14 borsagundem.com

Döviz piyasaları bugün başlayan yaklaşık bir haftalık kritik veriler öncesinde sakinliğini koruyor. Dolar/TL 8,60'ın hemen altında, euro/TL ise 10,46-10,47 seviyelerinde.

Haftanın en veri gündemine sahip olan bugünde, yurt içi ve yurt dışında birçok kritik veri takip edilecek.

Yurt içinde nisan ayı işgücü istatistikleri ile haftalık para banka ve menkul kıymet istatistikleri izlenecek. Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ile ABD'de merakla beklenen enflasyon rakamları açıklanacak.

Döviz piyasaları, bugün ve haftaya açıklanacak olan yurt içi, yurt dışı veriler öncesinde hafta boyu olduğu gibi yatay seyrini koruyor. Dolar/TL, 8,60'ın hemen altında değerlenirken euro/TL 'de 10,46-10,47 seviyelerinde işlem görüyor.

Haftaya da Biden-Erdoğan görüşmesiyle başlayacak yoğun gündem Fed faiz kararı ve TCMB'nin faiz kararlarıyla devam edecek. Fed ve ECB'nin faiz kararlarının yanı sıra varlık alımlarında bir düşüşe gidip gitmeyecekleri en büyük merak ediliyor.  Bu iki kurum ayrıca ekonomiye dair öngörülerini de revize edecek.

YURTİÇİ GÜNDEM

TÜİK Nisan ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak. İşsizlik oranı Mart ayında yüzde 13,1 olarak açıklanmıştı.(10.00)

TÜİK ayrıca İnşaat Maliyet Endeksi ve Dış Ticaret Endeksleri verilerini yayımlayacak.(10.00)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek.(14.30)

YURTDIŞI GÜNDEM

Yurt dışında en önemli gündem Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı olacak Piyasalar ECB'den bu toplantıda da bir değişiklik beklemiyorlar.(14.45)

ECB Başkanı Christine Lagarde, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyecek.( 15.30)

Günün diğer önemli gündemi ABD tüketici fiyatları verileri olacak. Ülkede tüketici fiyatları Nisan ayında aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 4,2, çekirdek tüketici fiyatları aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 3,0 olarak açıklanmıştı.(15.30)

ABD'de ayrıca işsizlik başvuruları (15.30), doğal gaz stokları (17.30), Hazine bütçe dengesi (21.00) verileri bulunuyor.

Altında yatay seyir sürüyor

G7 Zirvesi için İngiltere'ye gelen Biden'ın hedefinde Putin var

Psaki: Erdoğan-Biden görüşmesi diplomasi için büyük fırsat

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi işbirliği mesajları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)