E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD enflasyonu henüz fiyatlanmadı---

ABD enflasyonu henüz fiyatlanmadı

ABD enflasyonu henüz fiyatlanmadı
10 Kasım 2022 - 08:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Piyasalarda ABD seçimlerinden kaynaklanan politik belirsizlik ve bugün açıklanacak olan enflasyon verisi gündeminde yer alıyor. Ancak ABD enflasyonunun henüz fiyatlandığını düşünmüyoruz.

ABD endeksleri, belirsizliğin bir miktar ön plana çıktığı ABD ara seçimlerin etkisiyle %2,5 değer kaybetti.

Avrupa endekslerinde yataya yakın bir yön arayışının hakim olduğunu söyleyebiliriz. Seyahat hisseleri %2 düşerken altyap ve sağlık hizmetleri ise %0,7 civarında yükselişler görüldü. Aynı zamanda hafta başından beri %6 civarı düşen petrol fiyatlarının etkisiyle enerji hisselerinde satıcılı bir seyir takip ettik.

Dünü satış ağırlıklı geçiren Asya endeksleri %2,5’e yakınsayan değer kaybıyla işlem görüyor. Öte yandan Çin’de artan vaka sayılarının bölgesel olarak da genişlemesi borsalarda baskı yarattı.

BİST100 endeksinde 4400 seviyesinin üzeri bir kez daha test edildi. Ancak, bu defa satışların daha etkin olduğunu söyleyebiliriz. Satıcılı seyirde beklenti altında finansal sonuçlar açıklayan BİM ön plana çıkarken Hektaş ve Turkcell hisseleri satış seyrini frenleyen tarafta yer aldı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 234$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 235$ üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 237$ ve 239$ dirençlerini hedefleyebiliriz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 230$ ve 225$ destekleri gündemimizde yer alacak.

Saat 16:30’da ABD’de enflasyon verileri açıklanacak. Manşet enflasyonun Ekim’de %8.2’den %8.0’e gerilemesi, çekirdek enflasyonun ise %6.6’dan %6.5’e gerilemesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse manşet enflasyon Haziran’da %9.1 ile tepeyi gördükten sonra düşüşe ancak çekirdek enflasyon Temmuz’da %5.9’u gördükten sonra artmaya başlamıştı. Son FOMC toplantısında oldukça şahin bir duruş sergileyen Fed’in ardından enflasyonda artışın devam etmesi piyasalarda oluşan olumsuz havanın devam etmesine neden olacaktır. Yurt içinde ise saat 16:00’da işsizlik verilerini takip edeceğiz. İşsizlik ile ilgili bir piyasa beklentisi bulunmuyor ancak mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı Ağustos’ta %10.0’dan %9.6’ya geriledi. Atıl işsizlik oranı da aynı dönem içerisinde %22.40’tan %19.8’e düştü. Ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın daha fazla veri tarafından teyit edilmesi işsizlik oranındaki düşüşün artışa dönmesine ya da iş aramayıp işbaşı yapmaya hazır olan kesimdeki artış nedeniyle atıl işgücü oranının daha da artmasına neden olabilir.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi

 

Günün önemli şirket haberleri 10/11/2022

 

Borsada yorulma emareleri gözleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)