E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda son durum---

ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda son durum

ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda son durum
13 Aralık 2022 - 16:49 borsagundem.com

ABD tüketici enflasyonu verilerinin beklentilerin altında açıklanmasıyla dolar düşerken euro, altın ve Bitcoin yükseldi.

ABD kasım ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) yıllık yüzde 7,1’e geriledi. Aylık TÜFE ise yüzde 0,1 arttı.ABD’de çekirdek tüketici enflasyonunun yüzde 6,3’ten yüzde 6,1’e, manşet enflasyonun da yüzde 7,3’e gerilemesi bekleniyordu. ABD’de önceki ay enflasyon yıllık bazda yüzde 7,7 olmuştu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pazar günü yaptığı açıklamada 2023’te enflasyonda kayda değer bir düşüş beklediğini, ancak ABD ekonomisinin şoklarla karşılaşabileceğini ifade etmişti.

Verilerin beklentilerin altında gelmesiyle birlikte dolar düştü, altın ve euro yükseldi. Karar öncesi 1788 dolar seviyesinde olan ons altın karar sonrası 1804 dolara çıktı. Altındaki günlük yükseliş yüzde 1,2’yi aştı. Gram altın ise 1080 TL’ye yükseldi.

Karar öncesi 1,0555 seviyesinde olan Euro/dolar paritesi verinin açıklanmasının ardından 1,0616 seviyesine yükseldi. Euro/TL ise 19,80 seviyesini gördü.

Veri sonrası kripto paralarda da değer artışı görüldü. Bitcoin yüzde 4’ün ve Ethereum yüzde 5’in üzerinde yükseldi. Bitcoin 17 bin 914 dolara, 1295 dolara yükseldi.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Altında yön yukarı

 

Dolar/TL, ABD enflasyonu öncesi yatay seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)