E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yükseliyor---

ABD endeks vadelileri yükseliyor

ABD endeks vadelileri yükseliyor
13 Aralık 2013 - 15:04 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, bütçe anlaşmasından sonra yükseldi

ABD endeks vadelileri, ABD'deki bütçe görüşmelerinde anlaşmaya varılmasının ardından, yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bir ayın en düşük seviyesinden çıkacağının sinyallerini verdi.

Adobe Systems Inc, internet abone sayısının dördüncü çeyrekte analistlerin tahminlerinin üstünde gelmesiyle yüzde 6.7 tırmandı. Texas Industries Inc. yüzde 9.3 yükselirken, Anadarko Petroleum Corp. yüzde 10 düşüş yaşadı.

Mart vadeli S&P 500 vadelileri New York saatiyle 06:07'de yüzde 0.4 artışla 1,775.4 puanı gördü. Dow Jones Industrial Endeksi bugün 39 puan yükselerek 15,721 puanı buldu.

"Bir iki günlük zayıflıktan sonra piyasaların dengelendiğini görebiliriz" diyen Ashburton Jersey Ltd'nin yatırım yöneticisi Veronika Pechlaner, "Bütçe anlaşması ABD hisseleri için uzun vadede iyi bir haber. Hükümetin bir daha kapanma riskini ortadan kaldırıyor. Piyasalar Fed endişesiyle biraz zayıflık gösterdi. Eğer teşvik azaltımı olmazsa, sene sonuna doğru biraz toparlanma görebiliriz" diye ekledi.

Temsilciler Meclisi dün federal harcamaya otomatik kesintiyi limitleyen ve hükümet kapanmasını engelleyen bütçeyi onayladı. Her iki partiden neredeyse eşit sayıda temsilcinin oy verdiği bütçe, Senato'nun onayı ve Başkan Barack Obama'nın imzasından sonra yürürlüğe girmiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)