E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yükseliyor---

ABD endeks vadelileri yükseliyor

ABD endeks vadelileri yükseliyor
06 Aralık 2013 - 15:00 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, istihdam öncesinde yükseliyor

ABD endeks vadelileri, Fed'in tahvil alımını azaltma tarihiyle ilgili ipucu verecek olan ABD istihdam verilerinin öncesinde yükseliyor.

Pacira Pharmaceuticals Inc yüzde 6 değerlenirken, InterOil Corp, Total SA'nın şirketin Papua Yeni Gine'deki hisselerini almayı kararlaştırmasıyla yüzde 0.7 yükseldi. Ulta Salon, Cosmetics & Fragrance Inc, dördüncü çeyrek kâr ve ciro beklentilerinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 18 düşüş kaydetti.

Bu ay vadesi dolacak olan Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri Londra'da 10:53'te yüzde 0.4 yükselişle 1,791 puanı buldu. Dow Jones Endüstriyel Endeksi kontratları 57 puan kazançla 15,874 olarak kaydedildi.

"Fed hala işgücü piyasasından gelecek habere odaklanmış durumda," diyen Kully Samra "ABD iyi bir yolda. Piyasa ve ekonomi şu anda iki farklı şey yapıyorlar. Eğer istihdam rakamları iyi çıkarsa, kısa vadede piyasalar kötüleşebilir. Eğer Fed tahvil alımını azaltırsa, bu da sağlıklı bir ABD ekonomisine işaret olacaktır."

Beklenenden güçlü çıkan ekonomik veriler Fed'in aylık 85 milyar dolarlık kaynak alımını azaltacağı spekülasyonlarını arttırırken, S&P 500 endeksi bu hafta yüzde 1.2 kayıp yaşadı. Yine de bu yıl 2003'ten beri en büyük yıllık kazanç olan yüzde 25 yükseliş kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)