E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay seyretti---

ABD endeks vadelileri yatay seyretti

ABD endeks vadelileri yatay seyretti
09 Aralık 2013 - 15:24 borsagundem.com

ABD'de endeks vadelileri, Asya verileri ve ABD bütçe görüşmeleri öncesinde yatay seyretti

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar Asya'dan gelecek olan ekonomik verileri ve Washington'daki bütçe görüşmelerinin sonuçlarını beklerken, Standard & Poor's 500 Endeksinin dört haftanın en büyük rallisini yapmasının ardından yatay seyretti.

Gliead Sciences Inc, 6 milyar dolardan fazla yıllık satış geliri elde etmesi beklenen hepatit C hapı için onay almasının ardından yüzde 4.7 yükseldi. Dean Foods Co, Morgan Stanley'nin tavsiyesini düşürmesinden sonra yüzde 0.9 geriledi.

Vadesi bu ay dolacak olan S&P 500 vadelileri New York saatiyle 06:45 itibariyle yüzde 0.1'den az yükselerek 1,805.4 puana çıktı. Gösterge endeks, tarım dışı istihdamın beklentilerin üstünde yükselmesi ve işsizlik oranının beş yılın en düşük seviyesini görmesiyle, 6 Aralık'ta yüzde 1.1 artış kaydetti. Dow Jones Industrial Endeksi vadelileri 7 puan düşüşle 16,006 puanı gördü.

"Temel görüşümüze göre teşvik azaltımı nedeniyle yapılacak olan satışlar geçici olacaktır" diyen New York merkezli TIAA-CREF Asset Management'ın küresel yatırım stratejisti Dan Morris, "Piyasalar kendine geri gelecektir ve bu yüzden yatırımcılar kurnaz davranmaya çalışmadan zamanlıca hareket etmeliler. Fiyatlamalar ve kazançlar iyi. ABD hisselerinde bir balon görmüyoruz," diye görüş belirtti.

ABD hisseleri, güçlenen ekonomi sebebiyle Fed'in kaynak alımı azaltımını daha erken yapacağı endişelerinin ardından geçen hafta yatay seyrederek kapanmıştı.

S&P 500 Endeksi henüz Fed tahvil alımını azaltmadığından yıl genelinde yüzde 27 artış kaydetti. Endeks'te işlem gören hisselerin piyasa değerlerinin toplamı tahmini kazançların 16.2 katında seyrederken, bu oranın 10 yıl ortalaması 14.9 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)