E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay---

ABD endeks vadelileri yatay

ABD endeks vadelileri yatay
05 Aralık 2013 - 15:38 borsagundem.com

ABD'de endeks vadelileri, Fed'in tahvil alımını azaltabileceği spekülasyonları sürerken yatay seyretti

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar arasında Fed'in kaynak alımını azaltacağı spekülasyonları artarken, hisselerin düşüşünün dördüncü gününün ardından yatay seyretti.

Apple Inc hisseleri yüzde 2.1 yükseliş gösterirken, General Growth Properties Inc hisseleri, Standard & Poor's'un şirketi bu ay gösterge endeksine ekleyeceğini söylemesiyle dün yüzde 3.6 değer kazandı.

Bu ay vadesi dolacak olan S&P 500 Endeksi vadelileri New York saatiyle 07:27'de yüzde 0.1'den az bir düşüşle 1,791.7 puanı gördü. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 26 yükselerek, 2003'teki son 15 yılın en büyük kazancına yaklaştı. Dow Jones Endüstriyel Endeksi kontratları 6 puan kayıpla yüzde 0.1'den az düşerek, bugün 15,880 puanı gördü.

"Piyasalar ABD'den gelen güçlü verilerin Aralık'ta Fed'in tahvil alımını azaltabileceği ihtimallerinden korkuyor," diyen Londra merkezli Rathbone Brothers Plc'nin yetkilisi Julian Chillingworth, "Etrafta kaynak alımının azaltılmasıyla ilgili söylentiler var ama eğer Fed parasal politikayı dizginliyorsa bu da daha güçlü bir ekonominin olduğu anlamına geliyor. ABD yatırım yapmak isteyeceğiniz bir piyasa" diye belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)