E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri Fed'i bekliyor---

ABD endeks vadelileri Fed'i bekliyor

ABD endeks vadelileri Fed'i bekliyor
20 Kasım 2013 - 15:01 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri Fed tutanakları ve ekonomik veriler öncesi sakin bir seyir izliyor

ABD endeks vadelileri Federal Reserve tarafından bugün yayınlanacak olan son toplantı tutanakları öncesinde sakin bir seyir izlerken, yatırımcılar perakende satış ve ikinci el konut verilerini bekliyor.

Yahoo! Inc. hisse geri alım planını 5 milyar dolar artırmasıyla yüzde 3.2 ilerledi. Lowe's Cos., New York işlemlerinde yüzde 2.9 değer kaybederken, Deere & Co. analistlerin tahminlerinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 3 yükseldi.  

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.1'den daha az gerileyerek Londra saatiyle 07:35'te 1,785 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise değişmeyerek 15,934 puan oldu.

İsviçre merkezli Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Finansal yatırımcılar ABD verilerinin ve FOMC toplantı tutanaklarının açıklanmasını bekliyorlar. Kimse bu veriler öncesinde bir pozisyon almak istemiyor. FOMC toplantı tutanaklarında düşüncelerin biraz değiştiğini ve varlık alımlarının azaltılması için herhangi bir acele olmadığını görmeyi bekleyebiliriz. Bu piyasaları kısa vadede destekleyecektir, ama anlamlı bir ilerleme görmek de zor olacaktır" yorumunu yaptı.

Fed Ekim ayı toplantı tutanaklarını bugün açıklamaya hazırlanıyor. Tutanaklar aylık 85 milyar dolarlık varlık alımının devam etmesine yönelik kararın detaylarını gözler önüne serecek. Bloomberg tarafından 8 Kasım'da gerçekleştirilen ankete göre Fed politika yapıcıları varlık alımlarını 18-19 Mart'ta gerçekleştirecekleri toplantıda 70 milyar dolara indirecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)