E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri düşüşte---

ABD endeks vadelileri düşüşte

ABD endeks vadelileri düşüşte
03 Ekim 2013 - 14:15 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri hükümetin kapalı kalmasıyla beraber düşüşün devam edeceği sinyalini veriyor

ABD endeks vadelileri Başkan Barack Obama ve kongre liderleri arasındaki bütçe görüşmelerinin çok ilerleme göstermemesi üzerine düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin gerilemesini 2. güne taşıyacağı sinyalini verdi.
ABD ordusuna helikopter ve uçak motorları temin eden United Technologies Corp. hükümetin uzun süre kapalı kalması durumunda yaklaşık 5,000 işçi çıkarmak zorunda kalabileceğini açıklamasının ardından yüzde 0.3 düştü.
S&P 500 Aralık ayı vadelileri yüzde 0.3 kayıp yaşayarak Londra saatiyle 10:44'te 1,678.5 puan oldu. Endeks dün yüzde 0.1 düşüş yaşarken, hükümetin kapandığı 30 Eylül'den bu yana yüzde 0.7 ilerleme gösterdi. Dow Jones vadeli kontratları ise 35 puan düşüşle 14,990 puana geriledi.
Vontobel Asset Management hisse ve emtia strateji direktörü Andreas Nigg, "Piyasa şu ana kadar hükümetin kapanışını hafif fiyatladı gibi görünüyor, ama eğer devam ederse ekonomik büyümeye maliyetleri olacaktır. Gerçek test borç tavanı olacak. Hükümet bu noktada gerçekten zamanında limiti yükseltememe gibi bir lüksü yok" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)