E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVize krizinde 'sınırlı' çözüm---

Vize krizinde 'sınırlı' çözüm

Vize krizinde 'sınırlı' çözüm
06 Kasım 2017 - 17:47 borsagundem.com

Reuters'ın duyurduğu habere göre ABD temsilcilikleri vize konusunda sınırlı hizmete başladı.

ABD, Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde vize başvurularını sınırlı olarak yeniden kabul etmeye başladı. Buna göre, ABD temsilcilikleri ilk etapta kısıtlı sayıda randevu kabul edecek.

ABD vize bilgi servisi, vize başvurusu yapan bazı Türk vatandaşlarına konuya ilişkin elektronik posta gönderdi. Mesajda, "Türkiye’deki ABD misyonu, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır. ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir. Bazı durumlarda acil randevu alınabilir" ifadelerine yer verildi.

"Türk hükümetinden güvence aldık"

Kararın duyurulmasından sonra ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Türk hükümetinin ABD tarafına bazı güvenceler verdiği kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz. Türk hükümeti bizim yerel çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyetine ilişkin önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir"

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden açıklama

ABD'nin 8 Ekim'de askıya aldığı Türkiye'den göçmen olmayan vize başvurularına sınırlı olarak yeniden başladığını duyurmasının ardından Türkiye de benzer şekilde ABD vatandaşları için vize işlemlerine başladı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye, ABD'deki diplomatik ve konsüler misyonlarından ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Büyükelçilik ayrıca, Türkiye'nin devam eden yargı süreci ile ilgili ABD'ye herhangi bir güvence vermediğini açıkladı.

ABD İstanbul temsilciliği çalışanı Metin Topuz'un FETÖ gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından ABD, Türkiye'den vize başvurularını durdurmuştu. Bu gelişme üzerine Türkiye de ABD'den vize başvurularını askıya almıştı.

Türkiye'deki Vize Hizmetlerinin Kısıtlı şekilde Yeniden Başlamasına İlişkin ABD Diplomatik Misyonunun Açıklaması:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslan 06 Kasım 2017 23:35

    Abd önce deniyor. Tutuklu çalışanlar hapisten çıkmazsa örtülü vize uygulayacak. Bizde yargının bağımsız olmadığını biliyor.

  • Rıdvan 06 Kasım 2017 21:26

    Akp nin her zaman yaptığı politika ey avrupa ey amarika sonra tamam efendim buyrun!!!bunları geçin artık algıyı bırak eyyy akp çiftçi bitti bitti insanlar yoksulluk sınırı altında eyy akp dolar 4 e dayandı enflasyon patladı !!koalisyon da yok oy çalmakta kurtaramaz artık seni eyy akp insanlar işsiz aççç geçin bu algıları yemiyoruz halk olarak hergün şehitler var hani evet çıkınca biticekti eyyy akppp

  • the newest Turkish06 Kasım 2017 21:10

    abd bile doğruyu bir şekilde buluyor ama içimizdeki abd liler hala yaya gidiyor. lol

  • hakan06 Kasım 2017 21:06

    hakan rumuzlu arkadaşım dış borç dediğiniz konu kapital sistemde o kadar doğal ve normaldir ki . siz bence sadece ülkemizi değil bu konuda diğer ülkeleride baz alın . ABD den başlayabilirsiniz . para varsa borçlanma vardır .para borçlanmayı getirir . bankacılık sistemi . . . . .Kredi.....yatırım kredileri ...

  • cahil06 Kasım 2017 20:36

    akp yola geliyor yavaş yavaş

  • Hakan06 Kasım 2017 19:25

    Alttaki yorumcu ülkeyi 16 yıldır akp yönetiyor chp değil!!chp nin hiç bir yasa çıkarma ,istediğini cezaevine atma ,istediğinin vergi borcunu silme ve gücü yoktur !!akp bu kadar uzun yıl başta kaldığına göre amerikanın emrinde dir ki bu çok açık emirler ordan gelir!!! Bu arada dış borcu 2002 de 120 milyar alıp 600 milyara çıkaran akp dir ülkeyi parsel parsel özelleştirip satan akp dir ondan yalakalık yapıcaksan biraz mantıklı yap !!!kapişşş

  • Emre 06 Kasım 2017 19:11

    Vay Bee sınırlı vizeye bile sevinir olmuşuz büyük bir ülke olmak böyle bir şey herhal 😂😂😂

  • the newest Turkish06 Kasım 2017 18:19

    Nerdesiniz Amerikan Alman Avrupa sever Türkler... Siyasetten anlamayan cehapenin ipi ile kuyuya inmeye devam edin sizler. Nasılsa AK PARTİ var ülkemizde tüm mazlumlarda ona emanet elhamdülillah...