E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi küçüldü---

ABD ekonomisi küçüldü

ABD ekonomisi küçüldü
25 Haziran 2020 - 16:06 borsagundem.com

ABD'de bu yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 5 küçüldü

ABD ekonomisi, korona virüs pandemisinden kaynaklı kapanma önlemleri ve karantinaların etkisiyle bu yılın ilk üç aylık döneminde yıllıklandırılmış olarak yüzde 5 küçüldü.

Bloomberg anketine katılan 62 ekonomistin eksi yüzde 6 ile eksi yüzde 4.7 arasında değişen büyüme tahminlerinin medyanı eksi yüzde 5.0 idi. ABD'de GSYİH geçen yılın son çeyreğinde yüzde 2.1 büyüme kaydetmişti.

Kişisel tüketim geçen yılın son çeyreğinde yüzde 1.8 artmasının ardından yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 6.8 azaldı. GSYİH fiyat endeksi aynı dönemde yüzde 1.4 yükseldi. Bir önceki çeyrekte yüzde 1.3 artmıştı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 1.4 milyon oldu

İflaslar bankaların direncini test edebilir

Çelebi 1334 çalışanı işten çıkardı

Wall Street’i ikinci dalga vuruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Remzi26 Haziran 2020 04:29

    Dürüm ciddi gibi. Bu %5 küçülme sebebi sadece Mart ta ülkeye gelen Virüs un gelmesi ile başlayan veriler ile böyle oldu. Yanı Ocak ve şubat yok işin içinde. Sadece Mart ayı etkisi sonucu diyebiliriz.   Nisan, Mayıs, Haziran verileri beklenecek ve bir öncekinden baya kötü olur sanırım.  Ikinci çeyrek bilançolar pek iç açıcı olmayacak bence.  Beklenenden daha uzun sürebilir bu süreç.  Dolayısıyla piyasalarda belirsizlik  devam edebilir ve süresini kimse bilmiyor.  Umarım çok uzun sürmez.