E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD donuyor! Teksas'ta 2 milyon kişi elektriksiz---

ABD donuyor! Teksas'ta 2 milyon kişi elektriksiz

ABD donuyor! Teksas'ta 2 milyon kişi elektriksiz
16 Şubat 2021 - 08:24 borsagundem.com

Şiddetli kar yağışı ABD'de yaşamı felç etti. 2 milyondan fazla kişi elektriksiz, uçak seferleri iptal oldu

Korona virüs salgınıyla mücadele eden ABD, diğer yandan da kış koşullarıyla savaşıyor. Hafta sonunu dondurucu soğuk altında geçiren ülke, haftaya da zorlu kış koşulları altında başladı. Kar fırtınasının hüküm sürdüğü Teksas eyaletinde 2 milyondan fazla kişi elektriksiz kalırken, yetkililer halka enerji tasarrufu yapması çağrısında bulundu.

Teksas’ın yanı sıra şiddetli kar yağışının etkili olduğu Arkansas ve Oklahoma’da Ulusal Muhafızlar devreye girdi. Oklahoma’da 5 bin, Arkansas’da da 3 bin kişi elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldı.

Uçak seferleri iptal edildi

Buzlanma ve kar nedeniyle ülke genelinde 3 bin uçak seferi iptal edildi. Bu seferlerden yaklaşık 1.600’ü Teksas’taki havaalanlarında yaşandı. Buzlanma ve kar nedeniyle çok sayıda da trafik kazası meydana geldi.

Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü Houston kentinde, yetkililer halkı kategori 5 seviyesinde fırtınaya karşı uyardı.

Başkan Joe Biden, Pazar akşamı Teksas eyaletinde acil durum ilan etti. Söz konusu karar, eyalete federal yardım yapılmasının önünü açıyor.

Ulusal Hava Durumu Dairesi, Salı sabahı kar kalınlığının Oklahoma’da 30 santimetreye, Teksas’ta 20 santimetreye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Chicago’da da hava sıcaklığının Pazartesi sabahı eksi 11 dereceye ulaşacağı bilgisi de paylaşıldı. Kentte kar kalınlığının da 30 santimetreye kadar ulaşılabileceği belirtildi; 100’den fazla uçak seferi iptal edildi.

Michigan’ın güneydoğusunda ve Detroit kentinde kar fırtınasının etkili olacağı ve kar kalınlığının 22 santimetreye ulaşabileceği belirtildi. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)