E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Donanması İran’ın hareketlerini izliyor---

ABD Donanması İran’ın hareketlerini izliyor

ABD Donanması İran’ın hareketlerini izliyor
18 Ağustos 2020 - 13:27 borsagundem.com

ABD Donanması 5. Filosu Komutanı Koramiral Malloy, İran'ın Körfez’deki hareketlerini yakından takip ettiklerini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Donanması (USN) 5. Filosu Komutanı Koramiral James Malloy, koalisyon güçlerinin özellikle İranlı silahlı kişilerin bir petrol tankerine saldırmasının ardından İran’ın Körfez’deki hareketlerini yakından izlediğini vurguladı.

Telekonferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen Koramiral Malloy “Pervasızca hareket ettiklerinden dolayı İran’ın hareketlerini izliyoruz” ifadelerini kullanarak ülkesinin herhangi bir zamanda kullanmak üzere güç kullanma seçeneğini saklı tuttuğunun altını çizdi.

Koramiral Malloy, filo komutanlığını Koramiral Samuel Paparo’ya devretmeye hazırlanıyor.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, ABD Merkez Kuvvetler Donanma (NAVCENT) ve Beşinci Filo Komutanı James Malloy’u görev süresinin bitimi dolayısıyla es-Safiriyye Sarayı’nda ağırladı.

Malloy aynı vesileyle Bahreyn Savunma Kuvvetleri Komutanı Mareşal Halife bin Ahmed tarafından da kabul edildi.

Malloy basın toplantısı sırasında ABD Donanması’nın, Umman Körfezi ve Basra Körfezi’ndeki deniz faaliyetlerini izlediğine dikkati çekti.

5. Filo Komutanı “İran’ın yaptığı tüm tatbikatları pür dikkat izliyoruz ve İran’ın tatbikatların bitiminde yaptığı bazı konuşmaları biliyoruz” diyerek İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami’nin açıklamasına işaret etti.

Malloy “Bunu dikkatli bir şekilde izliyoruz (..) İran’dan gelen açıklamaların ve tehditlerin farkındayız (..) Dikkatimizi daha çok veriyoruz.. Su kanallarını ve tüm ticari gemileri gözlemliyoruz.

Malloy açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Uluslararası Deniz Güvenliği Yapısı (IMSC) başlatıldığında, çabalarımızdan biri deniz ticareti ile çok kapsamlı iletişim kurmak ve böylelikle deniz ticaretinin güvenliğine ilişkin bilinci korumaktı.”

Bir ABD uçak gemisine sahte bir saldırı düzenlenmesini kapsayan İran tatbikatlarına ilişkin Malloy “Gücünü test etmek amacıyla tatbikat yapıyor, halkına mesaj göndermeye çalışıyor ve bölgeyi korkutuyor” şeklinde yorumda bulundu.

Malloy “Güç kullanılması ile ilgili yaklaşımımı değiştirmedim, çünkü bunlar düşünmeden davranan ve önceden ne yapacakları kestirilemeyen kişiler. Bu nedenle ortaklarımızla her zaman ileri düzeyde hazır olmamız gerekiyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)