E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri'nde en üst 10 pozisyondan 8'i boş---

ABD Dışişleri'nde en üst 10 pozisyondan 8'i boş

ABD Dışişleri'nde en üst 10 pozisyondan 8'i boş
14 Mart 2018 - 10:53 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda en üstteki on pozisyonun sekizi boş

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda boş koltuklar, Trump'ın Dışişleri Bakanı Tillerson'un görevine son verdiğini twitter hesabından duyurmasından önce de oldukça fazlaydı.

Tillerson, Afrika'ya haftasonu bulunduğu ziyaretin ardından Salı günü sabah erken saatlerde Washington'a dönerken, Trump'tan böyle bir karar almasını beklemiyordu. Trump, Tillerson'un pozisyonuna CIA Direktörü Mike Pompeo'yu aday gösterdi.

Tillerson, 31 Mart'a kadar görevde kalacağını söyledi ve tüm sorumlulukları yardımcısı John Sullivan'a bıraktığını belirtti.

Bakanlıkta en üstteki 10 pozisyonun 8'i şu an boş. Bu, kadrodaki birtakım isimlerin işi bırakmasından, kovulmasından veya bu pozisyonların hiçbir zaman doldurulmamış olmasından kaynaklanıyor. Bu boş pozisyonlar arasında, ABD dış politikasındaki rolü belirleyici, nükleer silah yayılımını önleyici, insan kaçakçılığını engelleyici ve mülteciler ile alakalı mevzulara ilişkin görevler yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)