E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri: Kabil havalimanı konusunu Taliban ile müzakere ediyoruz---

ABD Dışişleri: Kabil havalimanı konusunu Taliban ile müzakere ediyoruz

ABD Dışişleri: Kabil havalimanı konusunu Taliban ile müzakere ediyoruz
24 Ağustos 2021 - 02:01 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın 31 Ağustos'tan sonra kontrolü hususunun, Taliban ile görüşülen konular arasında olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Bakanlıkta düzenlediği basın brifinginde Afganistan gündemini değerlendirdi.

Taliban ile tahliye sürecine müdahale etmemeleri dahil birçok konuyu görüştüklerini anlatan Price, şu ana kadar sürecin ciddi bir sorun olmaksızın devam ettiğini belirtti.

Price, 31 Ağustos'tan sonra Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolü konusunun da Taliban ile görüşüldüğünü dile getirdi ancak görüşmelerin detayına girmeyeceğini söyledi.

Beyaz Saray: Taliban ile görüşüyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )24 Ağustos 2021 09:42

    abd nin konuşmadığı pazarlık yapmadığı bir türkiye kaldı. Talibanlda konuşmuş bu abd : ) ben senle konuşmam, sen o sun, sen busun, diip inatlaşmıyor. Demet büyük devlet olmak herkesınle konuşmayı gerektırıyor. ABd çok guçlu ama, o büyük gücü oralara gitmiyor, birde abd milleti gelecek askeri kayıplara şuan hazır deıl. yenı bir ikiz kule patlarsa taliban o zaman korksun. şuan silahın veridği güç ile taliban hukum suruyor. abd nın kurdugu orduda tırt çıktı. Türk askerinin savaş kabılıyetı ise mukemmel. Azerbaycan, suriye, k ırak, reel manada en buyuk askeri kara gucu Türkiye de. ABD milyar usd aktardı, afganıstanda250 bin kişilik paralı asker kurdu. Sadece 5bin kişilik Turk askeri gücü etkisi ve hakımıyetı abd sılahlarla kuramadı. : ))) türkiye milliytçiliği göçlerle parşalanmadı taktındeler...