E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması---

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması
03 Ekim 2021 - 05:11 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün 3. yılında onun olağanüstü yaşamını ve mirasını saygıyla andıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin her yerde insan hakları ilkelerinin yanında olduğu belirtilerek, "Onun anısına, ifade özgürlüğünü ve her yerde gazetecilerin, aktivistlerin ve muhaliflerin korunmasını savunmayı taahhüt ediyoruz." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Kaşıkçı cinayeti benzeri suçların tekrarlanmaması için adımlar atıldığı kaydedilerek, dünyanın herhangi bir yerinde gazeteci ve muhaliflere baskı uygulayan hükümetlerin hedef alındığı, bu bağlamdaki ilgili kişilere vize kısıtlamaları getirildiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığının denizaşırı muhalifleri tehdit ettiğine inanılan 76 Suudi vatandaşına getirdiği vize kısıtlamaları da hatırlatılan açıklamada, ABD’nin insan hakları konusunu dış politikasının merkezine koyduğu ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kaşıkçı'nın olağanüstü yaşamı ve mirasının saygıyla anıldığına işaret edilerek, "İnsan haklarını savunmak kesinlikle ABD'nin ulusal çıkarlarınadır ve ulusal güvenliğimizi güçlendirir." değerlendirmesi yer aldı. Suudi Arabistan yönetimine yönelik eleştirileriyle bilinen Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın daha sonra konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

ABD mahkemesinden Kaşıkçı cinayetindeki 'tehdit kayıtları' için karar

Hitler hayranı terörist camiye saldıracakken yakalandı

Afganistan'da silahlı saldırı: 4 ölü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ03 Ekim 2021 14:24

    Sudiarabistan da kaşıkcıya süikast yapabilecek kapasite yoktur.bunu ingiltere ve abd nin ortak yaptıkları söylenmektedir.bunuda koz olarak krallarına karşı kullanmaktadırlar.bunların yaptıkları taktik bunlardır.

  • Yorum03 Ekim 2021 09:54

    ABD öldürdü şimdi taziye mesajı gibi msj yayınlıyor mafya usulü

  • Bir yorum06 Ekim 2021 07:28

    Ah salak vah salak oğlan anan seni Amerika nın avukatlığın yap diye mi doğurdu Allah ın sığırı;  Bak sığır oğlan  Suudi rejim adına cinayet işleyip Amerika dan da yardım almıştır. Her ülkeye karışan Amerika bunlara karışmıyor! Güya İslamcı ya.  Sen gibiler İslam ı kötülyip Amerikan köpekliği yapsın diye.

  • Yorumcuları cevap03 Ekim 2021 19:28

    Yorumcuları cevap nasıl bukadar aptal oluyorsun gözünün önünde oluyor İslam adına cinayet işliyor müslüman kral adam elini kolunu sallıyor sen hala ABD yi suçluyorsun be aptal suçlanacak olan islsm kralı sapla samanı karıştırıyorsun Ruşen mesele ne ilgisi var konun sen ülkendeki önce üstü kapatılan cinayeti sorgula bre aptal

  • Bir yorum03 Ekim 2021 12:01

    Aptal  cevapçı;  nasıl bu kadar salak oluyorsun?  Amerika bunlara neden yaptırım uygulamıyor.  Neden Ruşen  ÇAKIR ve diğer benzerlerine milyonlarca dolar verip bir de  denetliyor. Allah ın ahmağı akıllan biraz.

  • Yoruma cevap03 Ekim 2021 10:46

    Saçmalama ABD müslümanların islamın içindeki terörü müslümanların İslam adına İslam kralının katlettiği bir müslümanın Hristiyan olarak parçalanmasını sorguluyor iftira atma hiçbir müslüman ülkenin bu katliam karşısında yapamadığını yapıyor sorguluyor