E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Tanker saldırılarının arkasında...---

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Tanker saldırılarının arkasında...

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Tanker saldırılarının arkasında...
16 Haziran 2019 - 20:02 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'ın Umman Körfezi'ndeki tanker saldırılarının arkasında olduğu konusunda şüphe bulunmadığını ancak ABD'nin İran'la savaş istemediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News'e verdiği demeçte, geçen hafta Umman Körfezi'ndeki tankerlere düzenlenen mayınlı saldırılara ilişkin soruları yanıtladı.

İran'a göre tanker saldırılarından ABD sorumlu
Pompeo, "Bunun arkasında İran'ın olduğu şüphesiz ama Başkan (Donald) Trump savaştan kaçınmak için elinden geleni yapıyor. Biz savaş istemiyoruz ancak önemli geçiş bölgelerindeki serbest ulaşımı sağlamak için gerekli önlemleri alıyoruz. Bunu sağlamak için ABD olarak diplomatik ve diğer tüm adımları atıyoruz." dedi.

Pompeo, tankerlere İran'ın saldırmadığı iddiası üzerine de "İstihbarat kurumlarımızın elinde çok fazla veri, çok fazla kanıt var. Dünya bunları görecek." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı Bahçe16 Haziran 2019 20:11

    Yalancı ABD. Her zamanki strateji. Yerlestir, suçla, haklı neden yarat, işgal et. Dünyanın terörist ülkesi şüpheye yer bırakmayan ABD ve İSRAİL dir. İki kere iki dört ettiği kadar netttt....