E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Çinli şirketleri borsadan çıkarmaya başlıyor---

ABD, Çinli şirketleri borsadan çıkarmaya başlıyor

ABD, Çinli şirketleri borsadan çıkarmaya başlıyor
01 Ocak 2021 - 11:15 borsagundem.com

New York Borsası 3 Çinli şirketin kottan çıkarılma sürecinin başladığını açıkladı.

New York Borsası, Çin ordusuyla ilişkisi olduğu belirlenen Çinli şirketlere yönelik ABD yaptırımları kapsamında üç Çinli şirketi borsadan çıkaracağını duyurdu.

Borsadan yapılan açıklamaya göre China Mobile Ltd., China Telecom Corp Ltd. ve China Unicom Hong Kong Ltd. şirketlerinin hisselerinde işlemler 7-11 Ocak tarihinde askıya alınacak. Borsadan yapılan açıklamada bu şirketlerin kottan çıkarılma sürecinin de başladığı belirtildi.

Üç şirket Hong Kong borsasında da işlem görürken, ABD'de borsada işlem görme dışında önemli bir varlıkları bulunmuyor. Söz konusu şirketler gelirlerinin tamamını Çin'deki operasyonlarından elde ediyor.

Trump, yasal düzenlemeyi Aralık'ta imzalamıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli şirketleri, denetim standartlarına uymamaları halinde ABD borsalarından çıkarabilecek yasa tasarısını 18 Aralık tarihinde imzalamıştı.

Söz konusu yasa, yabancı şirketlerin, ABD Kamu Muhasebesi Gözetim Kurumu'nun denetimlerine art arda 3 yıl uymamaları halinde Amerikan borsalarında işlem görmesini engelliyor.

ABD Çin mallarından yüzde 25 vergi almaya başladı

 

ABD Çin arasındaki sorunlar ticaretle çözülemeyecek kadar ciddi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman01 Ocak 2021 17:11

    Bizdede Icbct var onuda bizim çıkarmamız lazim. Zaten hisse yerlerde sürünüyor. Kotta olsa ne olmasa ne olur.

  • BORSACI01 Ocak 2021 14:00

    Türkiye borsasına almalıyız gelmeleri için de teşvik etmeliyiz.abd doymuş ,buturmuş dünyanın baş belası inşallah kendi başını yerde dünya kurtulur.

  • Numan ünalmış01 Ocak 2021 15:44

    Güven gerekli tam 30 yıl aldık varlığımızı sağlığımızı yediler batık mezarlığına döndük sun elektronik eğeler arat tekstil memsa anel Telekom bunlar sadece bana isabet edenler birde diğerleri uzel makina goldaş nergisler ne holdingler ne bankalar uçtu kayboldu kardeş milletin kanı na girme güvencesiz borsa soygun yeri ...

  • BİR DOST01 Ocak 2021 11:26

    ABD kendi sonunu hazırlıyor. Yakında Dünya, Türkiye dahil doları bırakıp dijital paraya geçecek, bu durum doların ve ABD ekonomisinin çöküşü olacak.

  • ZELİHA KARAKAŞLI01 Ocak 2021 14:35

    Tarihte hiç bir devlet veya hiç bir güç sonsuza dek aynı çizgide var olmamıştır.Çünkü bu ALLAH ın güçüne eş olmak anlamına gelir ve yüce ALLAH bu gücünü hiç bir zaman yarattığı tüm varlıklar ile asla paylaşmaz.Tüm büyük güclerin de bir gün sonları gelecektir.