E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisABD, Çin'in ticari ayrıcalıklarını kısıtlayabilir---

ABD, Çin'in ticari ayrıcalıklarını kısıtlayabilir

ABD, Çin'in ticari ayrıcalıklarını kısıtlayabilir
11 Ağustos 2022 - 09:27 borsagundem.com

ABD'nin, Tayvan'ın tepkisinin ardından Çin'in avantajlarına ilişkin adımları yeniden gözden geçirdiği belirtildi.

Çin'in Tayvan politikası ve ABD yönetimiyle karşı karşıya gelmesi Biden yönetiminin Beijing’e yönelik gümrük vergilerinin bazılarını kaldırmak ya da başka vergiler uygulamak konusundaki düşüncelerini yeniden gözden geçirmeye sebep oldu.

ABD’de zirve seviyelere yükselen enflasyonu düşürmek isteyen ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibi, bu kapsamda eski başkan Donald Trump döneminde, Çin’den ithal ürünlere getirilen gümrük vergilerinin maliyetini düşürmek için uğraşıyordu.

Bazı vergilerin kaldırılması, ek gümrük vergiler için potansiyel alanları tespit etmek üzere yeni bir inceleme başlatılması ve Çin’den yalnızca belli ürünleri ithal edebilen ABD’li şirketlere destek olmak üzere vergi muafiyetlerinin artırılmasını kapsayan bir girişim değerlendiriliyordu.

Ancak Çin’in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret etmesine karşılık olarak ada ülkesi açıklarında askeri tatbikatlar düzenlemeye başlaması yetkililerin konuyu yeniden değerlendirmesine neden oldu.

ABD’li yetkililer, hem Çin’in olayı tırmandırmak olarak nitelendirebileceği bir hamle yapmaktan, hem de Çin’in saldırgan olarak niteledikleri tavrı karşısında geri çekilmiş bir imaj çizmekten kaçınmak istiyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın konu ile ilgili henüz karar vermediği ve tüm ihtimallerin hâlâ gerçekleşebileceği ifade edildi.

ABD Çin'i cezalandıracak!

 

ABD Çin mallarından yüzde 25 vergi almaya başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)