E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni ABD-Çin ticaret görüşmeleri haftaya gerçekleşecek---

Yeni ABD-Çin ticaret görüşmeleri haftaya gerçekleşecek

Yeni ABD-Çin ticaret görüşmeleri haftaya gerçekleşecek
20 Mart 2019 - 14:44 borsagundem.com

ABD'nin üst düzey ticaret yetkilileri yeni ticaret görüşmeleri için gelecek hafta Çin'e gidecek

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi yetkilisi, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve
Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile yeni ticaret görüşmeleri için gelecek hafta Çin'e gitmeyi planladığını söyledi.

Trump'ın Çin'den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik gümrük vergisini yükseltmek için 1 Mart son tarihini ertelemesinden bu yana ilk yüz yüze görüşmelere yeniden başlanması, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki sekiz aylık ticaret savaşını sona erdirmeyi hedefleyen müzakerelerin hızlandığı anlamına geliyor.

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro ile Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısının sonunda konuşan Trump, "Çin ile görüşmeler çok iyi gidiyor" dedi. Trump'ın gümrük vergisinin artırılması için 1 Mart son tarihini ertlemesinden bu yana, iki taraf sadece telefon ve video bağlantısı ile görüşmelerde bulundular. Wall Street Journal daha önce Beijing'de gelecek haftaki görüşmenin ardından, Liu’nun 1 Nisan haftasında Washington’a gideceğini ve iki tarafın da ayın sonuna kadar anlaşma yapmayı hedeflediğini bildirmişti. Adının açıklanmadığı yönetim yetkililerine dayandırılan haberde, ticaret görüşmelerinin son aşamalarda olduğu belirtilmişti.
 
WSJ haberi ve Trump'ın son iyimser açıklamaları, Çinli yetkililerin ABD’nin talep ettiği fikri mülkiyet korumalarını iyileştirme konusunda verdikleri bazı ilk sözlerden "geri adım atmasıyla" görüşmelerde ilerlemenin yavaşladığını bildiren Bloomberg'de dün yer alan haberle çelişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)